Belföld
[5503]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[379]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[182]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4048]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[428]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[594]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4064]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3302]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
14:47:25 5 káprázatos és könnyen elkészíthető leves, nekünk a sajtkrémes és a húsgombóc lett a kedvencünk! | |
Forrás: Ketkes.com | 2017.10.13. Öt káprázatos leves receptet mutatunk, ezek között mindenki megtalálhatja a kedvencét. 1. Fenséges krémsajtos leves, finom csirkehússal és zöldségekkelHozzávalók: 300 g csirkehús, 3 evőkanál krémsajt, 3 db burgonya, 2 db sárgarépa, 1 db hagyma, kapor a díszítéshez, só, bors ízlés szerint, olaj. Elkészítés: főzzük meg a húst majd vágjuk megfelelő darabokra és tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a felszeletelt burgonyát és répát, ha nem szeretjük felszeletelve akkor reszeljük le a zöldségeket. Dinszteljük meg a hagymát arany színűre és tegyük bele a levesbe, öntsük fel vízzel és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A krémsajtot keverjük át egy villával, majd adjunk hozzá 1 evőkanál forró levest és kevergessük, öntsük a leveshez. Tetszés szerint fűszerezzük. Főzzük lassú tűzön még 5 percig, tálaláskor szórjuk meg a tetejét apróra vágott zöld kaporral. 2. Sárgaborsó leves kolbásszal és sajttalHozzávalók: 1 bögre sárgaborsó, 2 db burgonya, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 1 szál füstölt kolbász, 2 evőkanál krémsajt, petrezselyemlevél vagy kapor, só, fűszerek ízlés szerint. Elkészítés: áztassuk be a sárgaborsót hideg vízbe, legalább 2 órát hagyjuk állni. Tegyük oda főni sós vízbe a borsót, főzzük 30 percet, a főzés közben kialakult habot szedjük le a levesről. Vágjuk fel a hagymát és a répát, vagy reszeljük le majd dinszteljük meg. A kolbászt szeleteljük fel és tegyük hozzá a répához és a hagymához dinsztelődni. Tegyük bele a levesbe a kockára vágott burgonyát, főzzük 10-15 percet majd adjuk hozzá a hagymát, a répát és a kolbászt. Főzzük fel a levest. A krémsajtot egy villával dolgozzuk össze és kavarjunk hozzá egy evőkanál forró levest, majd öntsük a keveréket a leveshez és kavarjuk el. Tálaláskor szórjuk a levesre apróra vágott zöld petrezselymet vagy kaprot. 3. Sárgaborsó leves finom hússal és gombávalHozzávalók: 300 g csirkemell, 150 g gomba, fél bögre sárgaborsó (amelyet beáztattunk egy éjszakára), 2 db burgonya, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 1 kiskanál mustár, egy késhegynyi kurkuma, só, bors ízlés szerint, zöld petrezselyem vagy kapor a díszítéshez. Elkészítés: Tegyük fel főni a borsót, amikor már majdnem megfőtt szeleteljük fel a csirkemellet és tegyük bele a levesbe. A burgonyát vágjuk kockára, tegyük bele a levesbe és főzzük 15 percet. Vágjuk kockára, vagy reszeljük le a répát és a hagymát majd dinszteljük meg, amikor aranysárga színűek lesznek, adjuk hozzá a gombát és a mustárt és dinszteljük még 5 percet. A megdinsztelt zöldségeket tegyük bele a levesbe, majd sózzuk, borsozzuk a levest és tegyük bele a kurkumát is, főzzük a zöldségekkel 10 percet. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld petrezselyemmel vagy kaporral. 4. Csirkeleves savanykás paradicsommalHozzávalók: 300 g csirkemell, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 100 g rizs, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, só, bors ízlés szerint, zöld petrezselyem vagy kapor, olaj. Elkészítés: szeleteljük fel a csirkemellet és főzzük meg a rizzsel együtt bő sós vízben. A répát és a hagymát szeleteljük fel vagy reszeljük le és dinszteljük meg, adjuk hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldpetrezselymet és még dinszteljük egy kicsit. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket és főzzük jól össze. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld kaporral. 5. Húsgombócleves csicseriborsóvalHozzávalók: 1 bögre csicseriborsó (amely be volt áztatva), 3 db burgonya, 1 db sárgarépa,1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db zöld paprika, 2 evőkanál paradicsompüré, olaj, só, bors ízlés szerint. A húsgombóchoz: 400 g darált marhahús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors Elkészítés: főzzük meg a csicseriborsót sós vízben. Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és répát, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a fokhagymát és a paradicsompürét és lassú tűzön dinszteljük még 5 percet, közben kavargassuk. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket, a burgonyát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn úgy tegyük a levesbe. A darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Borssal, sóval fűszerezzük a levest és hagyjuk főni lassú tűzön 20 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk még lefedve 10 percet. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld petrezselyemmel. Jó étvágyat! | |
|