Egy, a Microsoft által a napokban bevezetett új lehetőségnek köszönhetően a Windows 10-re feltelepített programok mostantól egyszeri díj helyett vagy mellett a jövőben havi vagy éves előfizetési díjat is kérhetnek majd felhasználóitól szolgáltatásaikért cserébe. Redmond ezeket automatikusan fogja vonni a felhasználók számlájáról, majd némi jutalék lecsippentése után fogja kifizetni a fejlesztőknek.

A felhasználók aktív előfizetéseiket egyetlen helyen, a Microsoft fiókjukban tudják majd áttekinteni, ahol persze lehetőségük lesz azok lemondására is. Ha ezt nem teszik meg, az előfizetések az időszak lejártát követően automatikusan megújulnak - tehát díjuk ismét levonásra kerül majd. A fejlesztők havonta, 3 havonta, félévente, évente, valamint két évente írhatják majd elő az előfizetés megújításának szükségességét programjaikban.

Ugyanakkor a készítők kínálhatnak majd egy hetes vagy egy hónapos ingyenes tesztidőszakot is szoftvereikben, ameddig az előfizetéseket tényleges fizetés nélkül is vissza lehet majd mondani. A befolyt pénzekből végül azok 85%-át (játékok esetében 70%-át), mínusz a kötelezően levonandó adókat kapják majd meg.