A koronavírus-járvány terjedése miatt Magyarországon is meghozott egyszerű szigorúbb intézkedések hatására egyre több gyerek és dolgozó kénytelen otthon maradni vagy távmunkában megpróbálni dolgozni. Ennek során a korábbiaknál is fontosabb szerephez jutnak a kapcsolattartás és főleg a digitális kommunikáció elsődleges eszközei.

 

Vélhetően erre reagálva döntött úgy egymás után nem sokkal a három legnagyobb magyar mobilszolgáltató is, hogy besegít ügyfeleinek ezen a téren. Ugyanis a Telekom, a Telenor és a Vodafone is bejelentette: ugyan különböző mértékben, de ingyen biztosít bizonyos mobilnetes keretet előfizetői számára.

Telekom

A telekomosok 10 GB extra adatmennyiséget kapnak ingyen a szolgáltatótól, amit a jövő hónap végéig tudnak felhasználni. Az ajándék adatforgalom lakossági, valamint vállalati előfizetőknek, illetve számlásoknak és kártyásoknak is jár, külön kérés nélkül is, a keretet pedig Magyarországon kívül az EU területén is lehet használni - már ha valaki ilyenkor külföldre utazik.

Ezen kívül a magánelőfizetők, illetve kivállalati ügyfelek további 5 GB ingyen keretet kérhetnek még a cég Telekom alkalmazásában is.

Telenor

A Telenor ezzel szemben 100 GB extra mobilnetet ad ügyfeleinek, szintén attól függetlenül, hogy azok lakossági vagy vállalati előfizetés terhére telefonálnak, valamint hogy előre (kártyával) vagy utólag (számlán) fizetik a díjakat. Ugyanakkor náluk ez nem jár automatikusan, hanem a 1744-es számra küldött “FREE100GB” üzenettel kell igényelni az extra keretet, amit a MyTelenor alkalmazásból is el lehet indítani.

Vodafone

A legszűkmarkúbban a Vodafone bánik a válsághelyzetben előfizetőivel: ő ugyanis csak alig 5 GB plusz mobilnetet ad - igaz, azt havonta. Itt szintén a szolgáltató saját app-jában, a My Vodafone-ban kell kérni az ingyen gigabájtokat, amit majd áprilisban, illetve májusban is meg lehet majd a mostani után ismételni, és értelemszerűen az adott hónap végéig lehet majd felhasználni.