Szerda, 2024-04-24, 09:01:58
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5503]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4047]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [594]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4064]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3302]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2021 » Október » 25 » Lajos-féle csirkepaprikás
    07:12:50
    Lajos-féle csirkepaprikás

    Forrás: Street Kitchen | Fördős Lajos | 2021.10.23.

    A legendás Lajos-féle csirkepaprikás receptje ezentúl közkincs!

    Hozzávalók: (8 főre)

    Az alapléhez

    •     1 ½ kg csirke far-hát
    •     1 ek paradicsompüré
    •     1 db hagyma (héjával)
    •     4 - 6 gerezd fokhagyma
    •     1 szál sárgarépa (kb. 140 g)
    •     1 szál petrezselyemgyökér (kb. 100 g)
    •     0.25 db zellergumó (kb. 200 g)
    •     2 csokor petrezselyem
    •     1 ek egész bors

    A paprikáshoz

    •     2 ek kacsazsír
    •     1 db paradicsom (kb. 150 g)
    •     1 db paprika (kb. 130 g)
    •     3 - 4 gerezd fokhagyma
    •     2 fej hagyma (kb. 250 g)
    •     2 db egész csirkecomb (kb. 700 g)
    •     1 db csontos csirkemell (kb. 700 g)
    •     2 l csirkealaplé
    •     2 ek pirospaprika
    •     kb. 1 mk csípőspaprika-pehely (elhagyható)
    •     1 tk őrölt bors
    •     1 tk majoranna
    •     2 ek tejföl
    •     100 ml tejszín
    •     2 ek liszt
    •     100 ml víz a habaráshoz

    A galuskához

    •     300 ml víz
    •     só
    •     1 db tojás
    •     500 g liszt
    •     2 ek kacsazsír

    Elkészítése:

    A csirkepaprikás elkészítését egy korrekt csirkealaplé elkészítésével kezdjük. Ehhez a megtisztított csirkecsontokat vékonyan bekenjük paradicsompürével, és sütőpapíros tepsin, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Ezután a csontokat főzőedénybe tesszük, és felöntjük 5 l vízzel. Fontos, hogy a víz ellepje. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes fokozaton főzzük 3 órán át. Sűrű szövésű szűrőn leszűrjük, és hűtőben tároljuk felhasználásig.

    A kacsazsírt egy nagyobb lábasba tesszük, majd erős lángon felforrósítjuk. Beledobjuk a negyedelt paradicsomot, és ha kioldódott a színe, mehet mellé a félbevágott paprika is. A fokhagymát és a hagymát finomra vágjuk, majd ezt is a zsírra dobjuk. Megsózzuk, és így pirítjuk addig, amíg a paradicsom szinte felismerhetetlen lesz, és a paprikán is jelentős változások mennek végbe.

    Közben a csirkecombokat alsó és felső combra vágjuk, a csirkemellet elfelezzük, és a feleket a csontokkal együtt 3-3 részre vágjuk. A hagymás alapot felöntjük kb. 50 ml alaplével, majd megszórjuk pirospaprikával és a többi fűszerrel is. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük újabb kb. 300 ml alaplével, és erősebb lángon így főzzük 25 percig.

    Ezután az alapba dobáljuk a csirke alkatrészeket, felöntjük annyi alaplével, ami ellepi, és megsózzuk.

    A galuska

    Amíg fő a paprikás, elkészítjük a galuskát. Egy nagy lábasban bő, sós vizet teszünk fel forrni. Fontos, hogy a tésztát csak akkor rakjuk össze, amikor már készen áll a főzővíz.

    A tésztához a kimért vízbe szórjuk a sót, beleütjük a tojást, összekeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel. Galuskaszaggatóval először a tészta egyik felét szaggatjuk bele a főzővízbe, amit szűrővel hideg vízbe szedünk, mikor elkészült, majd ugyanígy járunk el a másik felével is. A lehűlt galuskát leszűrjük, majd összeforgatjuk egy kis sóval és kacsazsírral, így vissza is melegíthetjük majd.

    A csirkét megnézzük, és ha már 99%-osan megpuhult (ez nagyjából 30 perc, de egy villával vagy hústűvel érdemes ellenőrizni), csipesszel kiszedjük egy tálba. A visszamaradt szaftba kanalazzuk a tejfölt, beleöntjük a tejszínt, és a vízzel kikevert lisztes habarással sűrűre forraljuk. Megkóstoljuk, ha kell megsózzuk, végül visszatesszük a húst, még egyet forralunk rajta, és a galuskával tálaljuk.

    Csirkepaprikás

    Elkészítési idő: kb. 60 perc
    Az alaplé elkészítése: kb. 30 perc

    Ha tetszett a Lajos-féle csirkepaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

    Még több csirkés recept:

    Paradicsomos csirke krumplival
    Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb
    Tépett csirkecomb babsalátával

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 164 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): receptek, Csirkepaprikás, fördős lajos, Paprikás, recept, videó, csirke | Helyezés: 0.0/0