Bár a Microsoft már az idei év elejével megszüntette a Windows 7 támogatását az otthoni felhasználók számára, a Google egyelőre nem engedte el az ő kezüket - sőt, már korábban ígéretet tett ezen állapot legalább 2021 közepéig történő fenntartására. A cég azonban a napokban bejelentette, hogy még ennél is tovább fog frissítéseket kiadni Chrome böngészője a korosodó rendszeren futó kiadásából.

A Google ugyanis a friss közleménye értelmében legalább fél évvel, 2022 január 15-ig kitolka a böngésző Windows 7-es változatának támogatását. Ugyanakkor a cég közölte, hogy ha szükségesnek ítéli (pl. a felhasználók a vártnál lassabb váltása miatt), akkor még talán ezen az időponton is változtat, és akár még ennél is tovább fogja frissíteni a Chrome-ot a régebbi Windows-on.

Ez a felhasználók szempontjából azért fontos, mert így a szóban forgó időpontig nem kell attól tartaniuk, hogy frissítés nélkül maradt böngészőjük időközben ismertté vált sebezhetőségein keresztül feltörik gépeiket webezés közben. Ezt egyébként egyelőre másként is elkerülhetik, mivel a konkurens böngészők közül a Firefox, valamint az új Edge szintén támogatja a Windows 7-et és frissül is rajta.

Ugyanakkor utóbbiak esetében egyelőre nem tudni, hogy ez az állapot meddig áll majd fenn, mivel gyártóik eddig nem tettek a Google-éhoz hasonló, pontos dátumot megjelölő ígéret a frissítések biztosításával kapcsolatban.