Alig egy nappal az után, hogy megírtuk: a Microsoft egy elkerülő megoldást tett közzé a Windows 10 legújabb, múlt héten kiadott frissítésének egy igen komoly hibájára, még jobb hírről tudunk beszámolni. Ezek szerint ugyanis Redmond máris - soron kívül - elérhetővé tette a kvázi végleges javítást is a szóban forgó problémára.

Mint korábban megírtuk: a Windows 10 március havi foltcsomagja a korábbi hibák lezárása mellett egy igen komoly új bugot okozott a rendszer működésében. Emiatt egyes gépeken a felhasználók Kék Halállal találhatták szembe magukat, ha megpróbáltak nyomtatni bizonyos alkalmazásokból.

A mostani javítás végleg megszünteti a rendszerelszállásokat az érintett rendszereken, ezáltal helyreállítva a nyomtatás képességét a felhasználók számára. A legjobb benne persze az, hogy automatikusan tud települni a Windows Update-ről, és így nem igényli azt a parancssori "varázslást" a gond megoldásához, amit az elkerülő módszer használt.

Ugyanakkor a mostani, soron kívüli javítás telepítése után is még marad két új hiba, amit a múlt kedden megjelent havi foltpakk telepítése keletkeztetett újonnan a Windows 10-eken. Ezek közül az egyik a kriptográfiai tanúsítványok teljes eltűnését okozhatja, míg a másik a japán karakterek bevitelében válthat ki problémákat - és ezekre egyelőre nincs javítása a Microsoftnak.