A Google hétfőn kénytelen volt beismerni, hogy egy újabb, rendkívül súlyos adatszivárgási rést sikerült felfedeznie Google+ szolgáltatása programozási felületein. Az egykor a Facebook gyilkosának szánt oldalon azonosított gyengeség kihasználásával bárki hozzáférhetett a felhasználók összes profiladatához akkor is, ha utóbbi a láthatóságot privátra állította.

A súlyos adatvédelmi probléma nem kevesebb, mint 52.5 millió profilt érintett - azaz, ennyi felhasználó adatát szerezhették meg kihasználásával harmadik felek. A Google szerint ugyanakkor a biztonsági rést egy héten belül befoltozták, és nincs tudomásuk arról, hogy azon keresztül bárki is lenyúlta volna a védett profiladatokat; ami persze abszolút nem jelenti azt, hogy ez nem történt meg.

A cég mindenesetre az ügy kapcsán közölte: úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban: már jövő áprilisban be fogja bezárni Google+ szolgáltatását. Ennek leállítását a Google korábban jövő augusztusban tervezte csak, amit egyébként alig egy hónapja, egy másik adatszivárgási rés ismertté válását követően jelentett be.