Az Apple a hét elején soron kívüli frissítést adott ki szinte összes jelenleg még támogatott asztali és mobil termékéhez. A szóban forgó kütyük - beleértve az iPhone-okat, az iPad-eket, valamint az Apple Watch-okat és a Mac-eket is - ugyanis egy súlyos biztonsági hibát tartalmaznak, amin keresztül hackerek megtámadhatják azokat.

A hiba valójában az Apple Safari böngészőjében bújik meg, de mivel az a szóban forgó eszközök mindegyikén fut, így azok mindegyikén kihasználható is lehet. A sebezhetőség tetszőleges programkód futtatására ad lehetőséget a támadók számára, akiknek csak egy általuk összeállított weboldal meglátogatására kell rávenniük a gyanútlan almás felhasználókat.

Érdekesség, hogy a sérülékenységet az Apple-nek a biztonsági értesítő szerint a cég két legnagyobb riválisa: a Google és a Microsoft kutatói jelentették anno. Jó hír ugyanakkor, hogy az érintett felek egyike sem tud arról, hogy a sebezhetőséget már hackerek aktívan kihasználták volna - így vélhetően még senki sem esett áldozatukká a hiba miatt az Apple felhasználói közül.