A román külügyminisztérium hétfőn este, az MTI-nek eljuttatott pontosításban jelezte, meglepte őket, hogy a magyar miniszterelnök a nyilvánosság elé tárta a tárca felhívását, amelyet szóbeli diplomáciai csatornákon juttattak el hozzá. Ők úgy fogalmaztak, ennek üzenete az volt, hogy “a Romániába magánlátogatásra érkező magyar tisztségviselők tanúsítsanak visszafogottságot nyilvános kijelentéseikben” - ideértve a tusványosi rendezvényeket is. 
"Az ebből az alkalomból tett, nem helyénvaló nyilvános kijelentések nincsenek összhangban a román fél által következetesen szorgalmazott célkitűzéssel, hogy a felek az építő jellegű, pragmatikus, jószomszédi viszonyt, a két állam együttműködését ösztönözzék" - zárul a román külügyminisztérium közleménye.

hvg.hu HVG Kiadó Zrt.

A harcos Orbánt valamiért nagyon zavarja, ha a Nyugat kiáll magáért

A háborút illetően ismertük Orbán álláspontját: a Nyugat a hibás, amiért a fegyverszállításokkal fenntartja a harcokat. Most Tusványoson kiderült, hogy ez a furcsa békepárti logika általános érvényű a kormányfőnél, ha a Nyugat és Kelet csatájáról van szó: a Nyugat ne pattogjon, ha fenyegetés éri, mert abból csak baj van.

Elolvasom a cikket itt: hvg.hu >