Belföld
[5513]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[382]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[751]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[981]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[183]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4072]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[430]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1234]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2409]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[596]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[28]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4066]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[2953]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[382]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3308]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
08:38:15 Fokhagymás marhahúsos tészta - Egy laktató és fehérjedús tésztaétel, ami kevesebb, mint 500 kalória | |
Forrás: [origo]/Táfelspicc | Kalmár Laura | 2024.01.13. Akinek némi rutinja van az edzésben és az egészséges életmódban, milliószor hallotta már, hogy a fehérjedús táplálkozás elengedhetetlen az izmok építéséhez és fenntartásához, ám sokszor kifogyunk az ötletekből, a csirke-rizs kombináció pedig hamar egysíkúvá válik. Jalal Sameja fitness szakértő segítségképpen közzétett egy ínycsiklandó fokhagymás-marhahúsos tészta receptet, amely alacsony kalória-és magas fehérjetartalmával bátran beilleszthető a diétába, edzés utáni étkezésként pedig kitűnő választás. Ha edzés utáni étkezésekről van szó, elsőként szinte mindenki a magas fehérjetartalmú ételekre asszociál, mint például a csirke-és a marhahús, mivel ezek fontos szerepet játszanak az izomépítésben. A szakértők szerint az ajánlott napi fehérjebevitel testtömeg szerint 0,75 g/kg. Ám sokan tapasztalták, hogy nem egyszerű olyan fehérjedús ételeket készíteni, amelyek egyben finomak és kalóriaszegények is. Jalal Sameja fitness szakértő ezért egy igazán krémes, fokhagymás marhahúsos tészta receptjét tette közzé a TikTok-on,hogy ezzel segítsen azoknak, akik szeretnék tartani magukat az egészséges életmódhoz, de nem szeretnének lemondani a finom ízekről sem. Mindössze 477 kalóriát, ám 47 gramm fehérjét tartalmaz, így bátran fogyasztható edzés utáni étkezésként,emellett kellőképpen kiadós, így ideális komfortétel a hideg téli napokon. A videó vírusként terjedt el az interneten, közel egymillió kedvelést, és rengeteg dicsérő megjegyzést kapott. Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:Forraljunk fel vizet egy nagy edényben, sózzuk meg, és főzzük ki a tésztát benne. Csepegtessünk olívaolajat egy felforrósított serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, olasz fűszert,sőt, borsot és a fűszerpaprikát. Pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a főzővizet, és turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a adjuk hozzá a darált marhahúst, ízesítsük olasz fűszerekkel és paprikával, majd főzzük nyolc percig, időnként keverjük meg. Ezután tegyük a tésztát a tésztát és a krémes mártást a serpenyőbe, és forgassuk össze. Végül díszítsük petrezselyemmel és parmezán sajttal. | |
|