Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.03.11. A tejföl a mindennapi háztartást, sütés-főzés egyik
elengedhetetlen tartozéka. De nem mindegy, hogy melyik fajtát
használjuk. Óriási a kínálat az üzletekben, a drágától az olcsóig, a
biotól a kevésbé egészségesig. A legjobb megoldás az lehet, ha otthon mi
magunk készítjük el a mindig friss és egészséges tejfölünket.
|
Forrás: Vas Népe Online | Magyar Hajnalka | 2014.03.11. Érdemes néha
kutakodni a mélyhűtőben, így tett tanácsadónk, Kőrösi Ferencné is, aki pár
doboz cseresznyére bukkant. Íme a piskótás cseresznyés pite receptje. Hozzávalók a
tésztához: 20 dkg liszt (vegyesen graham és sima) másfél dkg &eac
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.03.10. Ha igazi francia hagymakrémlevesre vágyunk, készítsük el otthon.
Ha valaki egyszer legalább kipróbálja és megkóstolja, soha többet nem
fog étterembe rohanni érte. Az előkészületek hangulata fokozható, egy
pohárka borral és egy kis Edit Piaffal akár, de hallgathatunk közben
Zaz-t is.
|
Forrás: Kiskegyed | 2014.03.09.
Babapiskóta, mascarpone és csokoládé. A tökéletes hármas egy csodás desszert kivitelezéséhez.
Krémes és nagyon csokis. Kell ennél több boldogság egy vasárnapi ebéd után?

Hozzávalók: egy 20 cm-es tortaformához: 15 db
babapiskóta, 8 dkg margarin; a krémhe
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.03.08. Dédszüleink már az 1930-as években is sütöttek ilyen, kelesztés nélkül
készült, mégis puha túrós tekercset – az akkori szakácskönyvekből nem
hiányozhatott ez a recept.  Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 db tojás, 1/2 csomag
sütőpor, kevés tej; a töltelékhez: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 15 dkg
cukor 1 dl tejföl, 1 csomag vaníl
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.03.07. Ez a recept leginkább azoknak lesz kedvező, akik fogyókúráznak
vagy valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatnak lisztet és cukrot.
Hihetetlen, de lehet liszt és cukor nélkül is finom palacsintát
készíteni. A tojás-palacsinta egy igencsak diétás eledel lesz, tehát
sokan fogyaszthatják, ha csak nincsen tojásallergiájuk.
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panni | 2014.03.07. A zöldségturmixok legfontosabb alapszabálya, amelyet érdemes
betartani az, hogy szezonális zöldségeket használjunk elkészítésükhöz.
Így egészen biztosan vitaminhoz és tápanyagokhoz tudjuk juttatni
szervezetünket. Nem kifogás az, hogy nincs a piacon még elegendő
zöldség, hiszen megtalálható a fehér és fekete retek, a cékla, káposzta,
zeller, uborka, de már a zöldhagyma is megjelent, melyből adagolhatunk a
turmixhoz szín-és ízfoltként.
...
Tovább »
|
Forrás: hvg.hu | Marton Levente | 2014.03.07.
Igazán tökéletes az lenne, ha ezt a krémes, gyümölcsös
desszertet a Karib-tenger peremén, azon a kis szigeten szolgálná fel egy
jó kiállású kalózleszármazott, amelyről elneveztetett: Barbados.
Mindenesetre alkalmas rá, hogy megajándékozzuk egy kis édes kalanddal a
nőket.
S miközben készítjük, kicsit utazhatunk is: Barbados napf&eacut
...
Tovább »
| |