A Microsoft - miután a múlt héten hasonló dolgot tett a Windows 10 legfrissebb (Április Frissítés) és eggyel korábbi (Őszi Alkotói Frissítés) kiadásaival - a mai napon nagyméretű frissítéscsomagot tett közzé a Windows 10 már több, mint egy éves Alkotói Frissítéséhez is. A rendszer 1703-as verziószámú kiadásához érkezett csomag több mint egy tucatnyi működési rendellenességet javít a szoftverben.

Ezek között ott van az Internet Explorer és az Edge böngésző pár problémája mellett egy, a Bluetooth-kapcsolatok stabilitásában jelentkező probléma, valamint a BitLocker titkosító és a Windows Authentication Manager két hibája is. Szintén nem fagynak már le egyes, a térkép vezérlőt használó UWP alkalmazások, és a virtuális gépek kezelése is problémamentesebbé válik a csomag telepítését követően.

Az új, KB4103722 jelű csomag a legtöbb érintett Windows 10-re a mai és elkövetkező napokban automatikusan le fog csorogni, de akinél nem jelenik meg, manuálisan is be tudja azt szerezni. A még mindig a rendszer 1703-as verzióját használóknak ugyanakkor lassan érdemes lesz felkészülniük a Windows 10 valamely frissebb változatára történő áttérésre, miután ehhez a kiadáshoz a Microsoft már csak október elejéig fog frissítéseket biztosítani.