Alig egy nappal az után, hogy egy veszélyes sebezhetőség részleteit leplezte le a Windows-okban, a Google kénytelen volt saját legismertebb szoftverét is foltozni. Kiderült ugyanis, hogy a Chrome-ban is sikerült megint hackereknek azonosítaniuk egy rendkívül súlyos sebezhetőséget, amin keresztül aztán szépen el is kezdték már törni a gépeket.

Ugyanakkor a Windows-hibával szemben, amihez még kész támadókódot is kiadott, a Google a Chrome-ban azonosított sebezhetőségről nem árult el szinte semmit. Így arról csak annyit lehet tudni, hogy a böngésző V8 nevű JavaScript-motorjában bújik meg, és tetszőleges programkód injektálására ad lehetőség az interneten keresztül távoli támadók számára.

A most kiadott frissítésben egyébként ez mellett még tovább 6, szintén a legsúlyosabb besorolással rendelkező sebezhetőséget is javított a Google a Chrome-ban - ezek esetében azonban nincs arra vonatkozó információ, hogy azokat már hackerek elkezdték volna kihasználni.

Ezekkel együtt egyébként már több mint egy tucatra nőtt a Chrome-ban az elmúlt két hétben javított legsúlyosabb hibák száma, miután a cég már múlt hónap végén is javított közel egy marékot ezekből, amik között szintén volt olyan, amit már aktívan kihasználtak egyes gépek megtámadására.

Mivel a Chrome frissítései automatikusan felkerülnek az azt futtató felhasználók gépeire, ezért utóbbiaknak a javítások telepítéséhez nem kell semmit sem tenniük.