Forrás: Kiskegyed | 2013.12.18. Hozzávalók:A tésztához:
40 dkg liszt 15 dkg porcukor 3 dkg zsír 3 evőkanál méz 1 tojás 2 evőkanál tej 1 teáskanál szódabikarbóna A töltelékhez:20 dkg margarin 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál liszt 5 dl tej 3 dl baracklekvár A tetejére:10 dkg étcsokoládé 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.18. Hozzávalók: A piskótához:10 tojás 10 evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 2 evőkanál olaj A tejszínes krémhez:2 csomag tejszín ízű pudingpor 6 dl tej 1 evőkanál étkezési zselatin 25 dkg mascarpone krémsajt 30 dkg porcukor 25 dkg margarin 2 tojás sárgája 3 dl cukrozott habtejszín <
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.18.
Hozzávalók:6 db tojás 2 dl tejföl 1 evőkanál mustár 1 kis fej lilahagyma 4 szál újhagyma pici só
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük - de nem túl keményre -, majd a sárgáját
kivesszük, és villával összetörjük. A fehérjét apróra vágjuk, és a
sárgájához adjuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral, és a tojáshoz adjuk,
picit megsózzu
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.18. Hozzávalók:
10 dkg vaj 15 dkg porcukor 20 dkg liszt 5 dkg étcsokoládé 1 evőkanál tej 1,5 dl tejföl 1 tojás 1 teáskanál sütőpor A tetejére:
10 dkg étcsokoládé 5 dkg fehér csokoládé színes cukordíszek
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat,
a csokoládét és a cuk
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.18. Hozzávalók:A piskótához:6 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt 1/2 csomag sütőpor 2 evőkanál olaj A krémhez:1 l tej 3 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor 15 evőkanál porcukor 15 dkg margarin 50 dkg friss eper A tetejére:1 csomag szögletes keksz eper a díszítéshez
Elkészítés:
6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30 x
40-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral
elkeverjük, &eacut
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.18. Hozzávalók:1 kg sertéscomb 3 fej vöröshagyma 2 szelet füstölt szalonna olaj só őrölt bors ételízesítő 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Egy
lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő,
kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát, amit üvegesre
pirítunk. Ezt követően h
...
Tovább »
|
Forrás: Richpoi Hírek | 2013.12.18. Nem kell nagy dolgokat várni, csupán egyszerű, könnyen elkészíthető
süteményeket, amelyek karácsonykor is megállják a helyüket, és a
legdrágább is kijön 150 forintból. Bejgli helyett olcsón, jót, házilag.
 A karácsony ünnep, az igaz, de nem kell, hogy rámenjen a
fizetésünk. A menüt is meg lehet oldani okosan, látványosan és kevés
pénzből, ez ugyanígy áll a desszertekre is. Ha otthon készítjük, a
bejg
...
Tovább »
| |