Hétfő, 2021-04-12, 14:00:35
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4807]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [138]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [223]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [239]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [652]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [943]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2680]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [1023]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [121]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2038]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1114]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [3256]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [737]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1792]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [285]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2626]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [40]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hogyan kell? Hasznos WIKI tanácsok
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemaps PRO - Free Account
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • Sitemap Generator_Online XML
  • SoundCloud
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    AntiRabsic
    AntiRabsic Mozgalom
    Árfolyamok
    Valutaváltók
    Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 5
    Vendégek: 5
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2021,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2019 » Június » 23 » Ha kemény húst veszel puhítsd marinálással - porhanyós, lédús, ízletes lesz a végeredmény
    13:53:58
    Ha kemény húst veszel puhítsd marinálással - porhanyós, lédús, ízletes lesz a végeredmény

    Forrás: Retrográd | 2019.05.24.

    A marinálás egy pácolási eljárás, a lényege a sózás, fűszerezés, és a savas közeg.
     
    Rajtunk áll, hogy használjuk, és milyen összetevőkkel, a lényeg, hogy a legfontosabb alapanyagok benne legyenek.
     
    Bármivel fűszerezhetünk, tehát ha úgy tartja kedvünk cukortól kezdve a babérlevélen át a köménymagon keresztül egészen akár a borókáig - mindent rakhatunk a páclébe, a lényeg hogy az ízek harmonizáljanak.
     
    Ez a módszer a húsok puhítására tökéletesen alkalmas, tehát ha olyan húst veszünk, aminek tudjuk, hogy szüksége van több főzésre, vagy más technikára, akkor itt az alkalom kipróbálni. Nem csak, hogy puhább lesz az eljárástól, hanem még az ízesítése is tökéletesebb lesz.
     
    Túl sok savanyú anyagot ne használjunk, csak annyit, amire szükségünk van. Ha pedig végeztünk az eljárással, akkor a páclét vagy kiöntjük, vagy pedig alárakjuk a sülő húsnak.
     
    Marinade-arányok:
    • 1 evőkanál só, vagy 50 ml szójaszósz
    • 1 csapott evőkanálnyi mustár
    • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 1 mokkáskanálnyi őrölt bors
    • fél citromnak a leve
    • étolaj, nagyjából fél deci
    • mehet bele paprika krém, vagy por is
     
    vagy
    • 2 evőkanálnyi mustár,
    • só egy evőkanállal
    • bors egy mokkáskanálnyi
    • olaj fél deci
    • fűszerek, ami kedvünk tartja
     
    A lényeg, hogy tartalmazzon a páclé sót, olajat, és savas anyagot.
     
    Meglepően finom eredményt kapunk, ha mustár helyett vörösbort használunk.
     
    Összekeverjük a hozzávalókat, majd bekenjük vele a húst, vagy hússzeleteket, és állni hagyjuk. Lehet ez az idő fél óra, de lehet két nap is, persze hideg helyen.
     
    Közben a sav lebontja a szövetek egy részét, így a rostok közé több nedvesség juthat, ezáltal nedvdúsabb, és ízletesebb lesz a csemege, hisz a rost közé jutó nedvesség fűszerezett.
     
    A páclében üldögélő húst időnként megforgatjuk, ezáltal minden része egyformán ízletes lesz.
     
    A páclét ne tároljuk, ne akarjunk vele takarékoskodni, hiába van benne só - az a biztos, ha - amennyiben nem használjuk fel a sütésnél - inkább kiborítjuk, mégis csak nyers hús volt benne.
     
    Ezzel a módszerrel zöldségeket is ízesíthetünk, természetesen nincs szükség két napos pácolásra. Akár grillezve, akár párolva használjuk fel, sokkal ízletesebb csemege lesz a végeredmény.
     
    Amúgy nem feltétlenül kell ám sima sültnek, vagy grillezettnek lennie húsunknak, bármilyen húst készíthetünk akár így előkészítve, és persze a nedvességet letörölgetve róla - rántva is.
    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 105 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): gasztro, marinálása, tippek, húsok, pácolása, konyhai, fogások, ötletek, hús, kemény, receptek, recept, puhítása | Helyezés: 0.0/0