Titkos katonai bázisok, rendkívül sérülékeny történelmi helyszínek, vagy épp életveszélyes természeti kincsek, a most következő összeállításban olyan helyszíneket mutatunk, amelyekre szinte lehetetlen a bejutás, ennek ellenére mágnesként vonzzák a kíváncsiskodókat:

Az 51-es körzet:

Az 51-es körzet az Amerikai Egyesült Államok egyik legtitokzatosabb helye. A CIA szerint a telepen a hidegháború éveiben kifejlesztett szupertitkos kémrepülőgépek kísérleti tesztjei folytak, így valószínűleg ez állhat az 51-es körzetet a földönkívüliekkel összekötő korábbi híresztelések hátterében. A hivatalos verzió szerint az 51-es körzet még mindig az a helyszín, amelyet távoli elhelyezkedése miatt az Egyesült Államok légiereje és a CIA tesztterületként használ. Ha ez igaz, akkor logikus, hogy miért tiltják a helyet a nyilvánosság számára.

Az 51-es körzet Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Mr Doomits/Shutterstock. No use without permission./Mr Doomits

 
 

A "kígyók szigete":

Brazília partjaitól 140 kilométerre van egy aprócska sziget, amit Ilha da Queimada Grandénak, más néven Snakes Island-nak, azaz a „kígyók szigetének" hívnak, és a világ egyik legveszélyesebb helyeként tartanak nyilván. Egyes becslések szerint a sziget minden négyzetméterén él egy csúszómászó. És ezek nem pusztán ártalmatlan fűkígyók, amelyek csak megjelenésükkel ijesztik meg az embert. A szigeten élő kígyók ugyanis a világ legveszélyesebb fajai. Köztük van az aranylándzsás vipera is, amelynek mérge szinte megolvasztja a húst a harapás körül. Napjainkban a brazil kormány tiltottnak nyilvánította a szigetet. Senki sem él ott, és csak a haditengerészet vagy bizonyos kutatócsoportok járnak oda. Legalábbis legálisan.

Snakes Island Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Edson Campolina/Shutterstock. No use without permission./Edson Campolina

Elátkozott erőd:

Jaipur és Alwar között Rajasthanban hevernek az egykor csodálatos királyság romjai. Az erődöt Amber Kachwaha uralkodója építette legfiatalabb fia számára és virágzott egészen 1783-ig, amikor is egy éhínség menekülésre kényszerítette az ott élő falusiakat. A helyi legendák szerint a királyság romba dőlésének oka az volt, hogy az erődöt megátkozták. A Times of India szerint ez az egyetlen „jogilag elismert" kísértetjárta hely Indiában, és a kormány engedélye szükséges ahhoz, hogy hajnal előtt vagy napnyugta után be lehessen lépni.

Az elátkozottnak hitt Bhangarh Fort Indiában Forrás: NurPhoto via AFP/Vishal Bhatnagar/NurPhoto/Vishal Bhatnagar

A gyilkos törzs szigete:

Az Andamán- és Nikobár-szigetekhez tartozó Északi-Szentinel-sziget az idegengyűlölő szentineléz törzs otthona. A törzs már több mint 50 ezer éve él a szigeten, jelenleg az indiai kormány védelme alatt. A sziget szigorúan tilos minden látogató számára, ugyanis a helyiek rendkívül agresszívan védik a területüket, és kegyetlenül végeznek a betolakodókkal.

Az Északi-Szentinel-sziget Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 vivaswa/Shutterstock. No use without permission./Vivaswa

 

 A cikk folytatódik, lapozzon! >>>