Forrás: Bidista.com | 2017.07.20.

Vágysz valami laktató finomságra? Akkor érdemes kipróbálnod ezt a fenséges levest, de készülj fel rá, hogy egy tányér után nem lehet abbahagyni!
Hozzávalók
Leveshez:
- 15 dkg kolbász,
- 25 dkg füstölt sertés csülök,
- 15 dkg száraz bab,
- 15 dkg sárgarépa,
- 5 dkg petrezselyem gyökér,
- 5 dkg zeller gumó,
- 8 dkg vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
...
Tovább »
|
Forrás: Ketkes.com | 2017.07.20.

A nyár folyamán örömmel grillezünk, de a sült húsok mellé időnként szívesen fogyasztunk zöldségeket is. A vegetáriánusok is szívesen fogyasztják a grillezett zöldségeket. Ma 3 fenséges zöldségpác receptet mutatunk, amelyektől minden zöldség káprázatos lesz. Ha eddig csak húst grilleztél, próbáld ki milyen ínycsiklandóak a grillezett zöldségek!
...
Tovább »
|
Forrás: receptneked.hu | monikaika | 2015.11.16.

Hozzávalók:
- 5 szelet száraz kenyér
- 4 tojást
- 2 dl tejföl
-
...
Tovább »
|
Forrás: [origo] | Szarka Zsófia | 2017.07.18.
Grillsütő, pár lampion, behűtött limonádé, egy jó társaság, és kezdhetünk is sütni. Már meguntuk a faszénen pirult csirkeszárny, csirkemell, szaftos tarja, hal mellé a kenyeret vagy a parázson sült sima krumplit, és szerettünk volna valami ötletessel, egyben diétással előrukkolni. Az édesburgonya lett a kiindulási pont, de most megtöltöttük, és kis grillcsomagokat készítettünk belőle.
Ahogy a spanyol viaszt, úgy a fóliában sült burgonyát sem mi találtuk fel, de a manapság itthon virágkorát élő édesburgonyás kombináció igazán jól sikerült. A vegetáriánusok, diétázók szalonna nélkül élvezhetik, mi húsos verziót készít
...
Tovább »
|
Forrás: szhelyi.blogin.hu | Era | 2017.07.06.

Ez a recept sok helyen, több változatban fellelhető a neten. Én is évek óta elkészítem nyaranta, ha valami könnyed, hűs édességre vágyom. Az én receptem következik.
Hozzávalók
125 gramm babapiskóta
2 dl 30%-os tejszín
250 gramm tejföl
4 evőkanál nádcukor
1 nagy citrom
+ citrom a díszítéshez (elhagyható)
...
Tovább »
|
Forrás: [origo]/Táfelspicc | 2017.07.04.
A csülkös slambuc íze még ott volt a szánkban, mikor már a debreceni töltött káposzta felé kacsingattunk. A szoboszlói aprópecsenye után pedig már lazábbra kellett engedni a nadrágunk övét is, és akkor még az almás palacsintát meg sem kóstoltuk.
Hajdúszoboszlón nemcsak a magyarok áztatják magukat szívesen, de a külföldiek is rajonganak a gyógyvízért. Utóbbi mellett a jó hajdúsági ízek is egyre többeket vonzanak ide.
A legfinomabb hagyományos hajdúsági ételek álltak a középpontban a Hajdúsági Ízek Fesztiválján, ahol eredeti és modern receptek alapján készítették az alföldi ételeket.
Ha e
...
Tovább »
|
Forrás: [origo]/Táfelspicc | 2017.06.30.
Ma már a klasszikus gombás ételek – mint a rántott gombafejek, gombapörkölt és gombaleves – mellett az éttermek, hobbiszakácsok is igyekeznek izgalmas fogásokat kitalálni. Annál is inkább, mert a kalapos alapanyag vitaminokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag; a vargánya az influenza ellen, a téli laska a rákmegelőzésben kiváló.
A gombák rengeteg gasztronómiai lehetőséggel kecsegtetnek, a fűszerként használatos gourmet szarvasgomba desszertekhez is remek választás, és nem utolsósorban a kedvező élettani hatásaik is kiemelkedőek.
|
Forrás: receptneked.hu | Szekeres Lajosné Klári | 2017.06.19.

Hozzávalók:
Gyulyáshoz:
- 40 dkg csontos marha nyak (ha tudunk venni, akkor szürke marhából készítsük)
- 1 nagy fej vöröshagyma
-
...
Tovább »
| |