Forrás: Nyugat.hu | Farkas Bazsi | 2017.05.09.
Sőt, ezzel még a pincérek idegrendszerét is meg fogod kímélni.
Akik gyakran járnak étterembe, mint például én is, azok egészen biztosan tudják, hogy ha levest rendelnek, akkor azt általában két tányéron hozza ki a pincér. Ennek nagyjából olyan magyarázata van, hogy levest forrón eszünk, a forró tányért pedig a legkérgesebb tenyerű pincér sem képes kihozni egymagában, így a mélytányért szépen ráteszik az alátét tányérra.
Gyakorlatilag praktikus oka is van a dolognak, hiszen mindamellett, hogy a vendéglátós nem égeti ronggyá a tenyerét, még a kanalat is rá lehet pakolni a
...
Tovább »
|
Forrás: [origo] | 2017.05.08.
A nyárhoz hozzátartozik a vízpart, a fagyi, a lángos, a fröccs, és persze a friss, jéghideg sör is. Utóbbi nemcsak korsóba, pohárba kerülhet, hanem az ételekbe is. A Sör mi több összeállított egy teljes menüsort: sörkoktél, előétel, főétel, sőt még sörburger is szerepel a receptek között.
Csakúgy, mint a bornál, egyáltalán nem mindegy, hogy melyik ételhez melyik sört párosítjuk. Vásárhelyi István sörgasztronómus, sörblogger megoszt velünk pár titkot.
Sörkoktél: Lila ruhás sör – Violet Wit
A tavaszi-nyári időben nagyon jóleső, illatos, citrusos belga stílusú búzasör, és a gyógynövényes aromájú, mégis kellemesen ka
...
Tovább »
|
Forrás: Ketkes.com | 2017.05.06.
Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret! Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit,
...
Tovább »
|
Forrás: Blikk Rúzs | dr. Balogh Orsolya | 2017.04.25.

Fotó: dr. Balogh Orsolya
Pillanatok alatt összeállítod, utána mehet is a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Csodásan finom.
|
Forrás: Nosalty | georgio | 2017.04.22.
Gyakran adják meg receptekben a javasolt sütési időhöz ajánlott hőfokot. Bevallom, eddig fogalmam nem volt, hogy a gombon jelölt számokhoz milyen hőfokok vannak hozzárendelve.
Mivel másnak is lehet ilyen problémája, íme, a tájékoztató adatok:
1. fokozat= 160 C fok
2. fokozat= 175 C fok
3. fokozat= 190 C fok
4. fokozat= 205 C fok
5. fokozat= 225 C fok
6. fokozat= 245 C fok
...
Tovább »
|
Forrás: Egyazegyben | 2017.01.14.
Nézd meg, az egyes ételekhez melyek az ideális fűszerek.
A gyakorlott szakácsoknak is gondot okoz néha, hogyan lehetne változatosabbá tenni akár egy hétköznapi ételt. Nyúlj bátran a fűszerekhez! Nézd meg, melyiket mihez használd!

Levesek
Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: bo
...
Tovább »
|
Forrás: Egyazegyben | 2017.01.14.
Csak beszóród vele a csirkét, és már mehet is a sütőbe.
Érdemes nagyobb mennyiséget bekeverni! Zárható üvegben hosszan tárolható!
1. Hozzávalók:
3/4 csésze só
1/4 csésze olasz fűszerkeverék
1/4 csésze vöröshagyma por
1/4 csésze fokhagyma por
1/4 csésze paprika
2 evőkanál kakukkfű
2 evőkanál szárított mustár
2 evőkanál fekete bors
1 evőkanál cayenne (piros) paprika
...
Tovább »
|
Forrás: Egyazegyben | 2017.03.27.
Szedj annyi virágot, amennyit csak tudsz! Meglátod, milyen finomság lesz belőle!
Nehogy kiirtsd a kertedből a pitypangot, más néven gyermekláncfüvet. A legjobb méregtelenítő és májvédő növény, aminek minden része hasznosítható! A virágjából készíts mézet - illetve "hamis" mézet, mert ehhez nem kellenek a méhek.

200-250 virágot 1 liter vízben lass
...
Tovább »
| |