Forrás: [origo] | Szarka Zsófia | 2017.06.17.
Számomra teljesen érthetetlen módon tömegek imádják a horgászatot; szótlannak maradni, figyelni, egy helyben mozdulatlanul ülni rekordideig. – Dehogyis! – kiáltanak fel a hobbi- és profi horgászok egyszerre – ez maga a nyugalom, egyben a hét fénypontja. Egyszer voltam horgászni, akkor jöttem rá, kommunikáció nélkül nekem az élet unalmas, viszont a hazafelé cipelt, kissé szagos, nedves batyu tartalma a konyhaasztalon arannyá válik.
Talán szó szerint, hiszen kap egy aranyszínű bundát, és a végén mindenki összeveszik majd az utolsó darabon. Friss keszegből, kárászból az igazi! Irdaljuk, lisztbe, paprikába
...
Tovább »
|
Forrás: receptneked.hu | Erzsébet Veronika Wolf | 2017.05.33.

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vörös
...
Tovább »
|
Forrás: Élőben | Diós Anita | 2017.05.17.
Május-júniusban érik sokak kedvence, a cseresznye. A rendkívül finom gyümölcs sokféleképpen felhasználható, és ha nem esszük meg „nyersen” és magában, akkor többféle desszert alapanyaga is lehet. Bár a felhasználási módok szinte végtelenek, alább összegyűjtöttünk néhány érdekes ötletet.

Cseresznyés clafoutis (Forrás: chocolateandzucchini.com)
Ahogyan arr
...
Tovább »
|
Forrás: [origo] | Megyeri Gabriella | 2017.05.15.
Végtelenül szeretem a jól elkészített húsokat, akár a klasszikus darabokat. Bár megszokott és általánosnak mondható kórkép, hogy egy nő negyvenéves kora alatt este hatig csak salátával táplálkozik, később levegővel, reggel héttől ebédig főképp fénnyel, engem – a magam ötvenkilenc kilójával – viszonylag sűrűn látni elégedett és boldog arckifejezéssel férfiasabbnak tartott, erősen fűszerezett vagy épp nagyobb húsokból álló ételek fogyasztása közben.
Mivel szeretem a speciális ízeket és a különleges önteteket, most kávés öntetet teszteltem, amit egy jókora darab marha-fehérpecsenyéhez szántam, de mivel a
...
Tovább »
|
Forrás: (Sz)helyi Lányok | csak2slukk | Ági | 2017.0.12.

Léteznek ételek, amelyeket tilos megbiózni, megökózni, úgy jó elfogyasztani ezeket, ahogy nagyanyàink ették anno. Ilyen a sztrapacska, jó hagymásan, szalonnával megüberelve.
Nos, egyik este mégis másként készítettem el: jött egy gondolat, hogy vajon lehetne-e csöppet làjtosra gyàrtani, ha már tudatosság, ha már egészségmegőrzés. És, bizony lehet!
...
Tovább »
|
Forrás: [origo] | Szarka Zsófia | 2017.05.13.
Lángos, kebab, hot dog, hamburger, pizzaszelet, szendvics – összefoglaló angol nevén: street food. Nem így Felvidéken – arrafelé egészen más az utca étele. Az igaz, hogy gyors, laktató és az utcán sétálva ehetjük, de a kockás zsírpapírból hatalmas zsömlébe tett, mustárral megkent cigánypecsenye lóg ki. A végén az ember nyakán csak úgy folyik a szaftja.
Felvidék híres kisvárosa Galánta. Több szempontból is ismert, a helyi lakosok pedig igen magasra emelt fővel viselik származásukat. Egy jellegzetes dialektus, életvitel és életmód. Mindez nem minden indok nélkül: egyik legnagyobb nép- és műdalgy
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | 2017.05.11.
Ha valami különleges, és lenyűgözően szép díszítést szeretnénk készíteni, mindenképp formázzuk meg ezeket a rózsákat. Az elkészítés nem annyira bonyolult, mint amennyire elsőre gondolnánk. Érdemes kipróbálni!

Szükségünk lesz legalább 8 darab kemény, töltetlen cukorkára. Tegyük egy tálba őket, majd olvasszuk fel forró víz segítségével. A cukorkákat a celofánnal együtt tegyük a tálba, és így engedjük rá a vizet. Húzzunk fel egy gumikesztyűt, majd néhá
...
Tovább »
|
Forrás: (Sz)helyi Lányok | Era | 2017.05.08.

Már sok helyen hallottam-olvastam, hogy az amerikai palacsinta sokkal lágyabb a hagyományos, magyar verziónál. Addig nem hittem el, míg ki nem próbáltam. Szerencsére már az első kísérlet tökéletesre sikerült, habár teljes kiőrlésű lisztre cseréltem az eredeti receptben szereplő finomlisztet. Íme az én receptem:
Hozzávalók
30 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál ő
...
Tovább »
| |