Forrás: Kiskegyed | 2013.12.08.
A lényeg, hogy a kéz helyett a kés kapja a főszerepet. És hogy hogyan? Íme!
Jewelpie egy blogbejegyzésében azt írja, hogy a narancs két végét
vágjuk le úgy, hogy nem vágunk bele a húsba. Ezt követően a két vége
között vágjuk át a gyümölcs héját, majd hajtsuk kétfelé. Így:
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.06.
Advent ideje van, a mínuszok is bekúsztak, beindult a forralt bor
szezonja. Nem csak a vásárban, otthon is jól esik tőle átmelegedni. És
még a desszertet is megízesíthetjük vele.
A tél magával hozza a meleg iránti vágyunkat, amit nem csak
ruhákkal, fűtött lakással próbálunk elérni, hanem néha belülről is
szeretnénk megmelengetni magunkat. Erre a legalkalmasabb egy bögrényi
fűszeres forralt bor.
A forralt bor leggyakoribb folyékony alkatrésze a bor. Ez lehe
...
Tovább »
|
Forrás: hvg.hu | Marton Levente | 2013.12.02.
Ki mondta, hogy télen nem lehet befőzni? Ha valaki
nyáron nagyon belejött a dologba, annak most sem kell lemondani róla,
főleg savanyúság fronton. Az ünnepi sültek például kifejezetten kívánják
az ilyesmit. Mondjuk, a cukkinit csalamádénak álcázva.
A cukkini sokaknak nyersen nem igazán csábító, noha vannak
egészségmániások, akik bőszen propagálják, de az általáno
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.11.29. Kevés zsiradékkal, sokféle zöldséggel, sovány húsokkal, salátákkal kombinálva mindig jó választás.  Sütőben, olajban, tepsiben sült krumpli, főtt krumpli, burgonyapüré,
petrezselymes újburgonya, paprikás krumpli, rakott krumpli, rösti,
sztrapacska, burgonyasaláta, tócsni, gnocchi – és még hosszan lehetne
folytatni a sort,
...
Tovább »
| |