Forrás: Richpoi Hírek | 2013.11.29.  Ha nincs tehenünk, akkor nem az őstermelői "módszerrel"
készítjük a tejfölt, azaz nem hagyjuk a friss tejet két-három napig
meleg helyen megaludni.
Amennyiben egy
üvegedényben, kancsóban tennénk ezt (amit nem teszünk, mert nincs
tehenünk), akkor látnánk, hogy amikor a tej megalszik, akkor különféle
rétegek keletkeznek. A legfelső sárgás réteg, a tejföl. Ha leszed
...
Tovább »
|
Forrás: sokszinuvidek.hu/ Richpoi Hírek | 2013.11.28. Ha van jó marcipán, miért ne csinálnánk belőle jóféle házi
szaloncukrot? Elkészítése egyszerűbb annál, mint bárki gondolná,
ráadásul mennyeien finom!
Az
utóbbi években sajnos egyre ritkábban sikerült jó minőségű marcipánt
találnom, a legtöbb termék agyon van csapva mindenféle aromával,
ízfokozóval, mesterséges színezékkel és m
...
Tovább »
|
Forrás: Vas Népe Online | Simon Erzsébet | 2013.10.25. Egy kiadós leves után desszertként tehetjük az asztalra
hobbiszakácsunk, Horváth Istvánné ajánlatát.
|
Forrás: Kiskegyed| 2013.11.24.
A klasszikusnak számító kókuszos keksztekercsen túl is van
rengeteg olyan süti, amivel nem csak a gyerekek körében arathatsz
sikert.
A sütiken, sütikben naponta találkozunk a kókusszal, de
kevesen tudjuk, milyen jótékony hatásai vannak szervezetünkre,
teljesítőképességünkre. Pedig az ayurvéda szerint 99 baj gyógyítására
alkalmas növény. A gyümölcs nagyon tápláló, rengeteg ásványi anyag található benne.
Tartalmaz B vitamint, E vitamint, niacint, magn&e
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed| 2013.11.22.
Az egyik legfinomabb ehető virágrügy, és szezonja lévén gyakori
vendég mostanában a konyhában. Levesnek, főételnek és köretnek egyaránt
kiváló. 
Ez a hazánkban is előszeretettel fogyasztott zöldségféle a
Közel-Keletről származik. Már a görögök és a rómaiak is ismerték, és
szívese
...
Tovább »
|
Forrás: origo.hu/ Richpoi Hírek | 2013.11.22. Foszlós, igazi vajaskiflit és ropogós héjú vizes zsemlét otthon is
készíthetünk, az eredmény pedig elképesztő: akár jobb is lehet, mintha
mondjuk pékségben vettük volna.
 Jó kiflit és zsemlét boltban találni nemhogy nem egyszerű, szinte
tökéletesen lehetetlen, majdnem olyan nehéz, mintha jó
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | 2013.11.22. Evés után egy egész gránátalma, vagy egy gránátalma leve segít szinten tartani a cukor szintjét a szervezetben. 
Sokan megküzdenek a gránátalma pucolásával, legalábbis eddig biztosan, mostantól viszont megtanítunk gránátalmát pucolni. Abban az esetben ha nem szeretnéd összepiszkolni magad, amikor gránátalmát p
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.11.15. A sajtkrém a világ egyik csodája, az ízletes, tömény, selymes és omlós
finom krém újabb és újabb ételek készítésére sarkallja azt, aki
megkóstolja.  A krémsajt állaga annyira optimális, hogy édes és sós ételekhez is kitűnően lehet használni. Ha
...
Tovább »
| |