Forrás: jókaja.hu | 2012.06.15.
A nyelveshez előre bepácoljuk a disznónyelveket.
A páclébe pácsó, szemes feketebors, babérlevél, fokhagyma, borókabogyó, koriander szemek, gyömbér darabka és folyékony füst kerülnek. A felforrt és langyosra hűlt lébe beletesszük a nyelveket és 3-4 napra a hűtőbe tesszük.
Ezután a nyelveket ebben a lében megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Levakarjuk róla a bőrét és szárazra töröljük. A nyelves látványosabb, ha a nyelveket egészben fektetjük az alapmasszába, de könnyebben szeletelhető, ha a nyelvet csíkokr
...
Tovább »
|
Forrás: jókaja.hu | 2012.06.15.

A képen nem látszik igazán jól, de ez nem parizer finomságúra pépesített felvágott, hanem darabos. A többi házi felvágotthoz hasonlóan egyetlen adalékanyag van benne, a nitrites pácsó. Ez is csak a gusztusos színe kedvéért, az ízét nem befolyásolja. Kell majd egy forma, amiben hőkezeljük. Ez nem kötelezően sonkaprés, lehet őzgerinc, gyümölcskenyér, vagy bármilyen forma. Még egy “kellék&
...
Tovább »
|
Forrás: vikkokucko.blogspot.com | 2012.06.15.

Amikor a házi finomságokat készítettem és feltettem a blogra, többen kérték, hogy a fokhagymás, hőkezelt sonka receptjét írjam le.

Ez a fokhagymás, itt egy kicsivel több borsot adta
...
Tovább »
|
Forrás: gasztroangyal.hu | 2019.02.18.

Hozzávalók:
6 db bébi csülök (malaccsülök)
3 db disznófül
1 sertésköröm egyben.
szemes bors, só, babér, hagyma, fokhagyma
2 dl furmint
1 marék rózsabors
Készítünk egy fűszeres abalevet szemes borssal, sóval, babérlevéllel. Amikor lassan forrni kezd a lé, belehelyezzük a malacdarabokat, és addig hagyjuk benne, amíg könnyen leszedhető nem lesz a csontról. ( kb 2 és fél – 3 óra )
Közben furmintba
...
Tovább »
|
Forrás: gabojsza.hu | 2012.02.22.

Elegünk van abból, hogy a bolti felvágottak tele vannak mindenféle adalékanyaggal, egyre többen készítünk magunk házi felvágottat, mű adalékok és mesterséges ízfokozók nélkül. Jó, ha van hozzá egy sonkaprés, de ha nincs, sebaj, el lehet készíteni sütőfóliában, vagy alufóliában is. Ehhez az adaghoz kb 1.5 kiló hust sikerült bekevernem, a présbe pedig egy kiló fér, így egy kisebb adag fóliás is készült mellé. Mindkettő igazán jó lett. A sütőfóliában készültnek kisebb
...
Tovább »
|
Forrás: sokszinuvidek.24.hu | | 2015.11.07.

Ha már ragaszkodunk a felvágottakhoz, akkor készítsük el otthon. Adalékok nélkül.
A közösségi portálokon számtalan jó és kipróbált receptet találhatunk. Most ez
...
Tovább »
|
Forrás: mm-erd.hu | | 2019.12.05.

Előkészítés:
A sonkaprés méretének megfelelő kicsontozott füstölt húst készítünk elő. A sonkaprésben oly módon helyezzük bele, hogy a csülök bőrével a prés alsó felét kibéleljük, majd a színhús darabokat ebbe helyezzük. A maradék bőrrel a tetejét betakarjuk. A prés fedelét felhelyezzük és rögzítjük.
Főzés:
A főzővízbe kb. két evőkanál kristálycukrot teszünk, és kb. három órán át főzzük 80C-os vízben úgy, hogy a víz a sonkaprés
...
Tovább »
|
Forrás: giudittakonyha.blogspot.com | Giuditta | 2015.01.08.

Pulykahúst bepácoltam, olíva olajjal, sóval, fehér borssal, őrölt gyömbérrel, 1 gerezd fokhagymával, pirospaprikával. 3 napig érlelődött a hűtőben.
Amikor beraktuk a présbe kicsi volt a hús. Az az
...
Tovább »
| |