Forrás: giudittakonyha.blogspot.com | Giuditta | 2014.06.01.

A pulykamellet 3- 4 napra bepácolom, olívaolaj, fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt rozmaring és gyömbér keverékébe. Megszórom egy kevés pirospaprikával, teszek rá 2 teáskanál patika tisztaságú sót.
Ha jól bepácolódott utána jön a neheze, egy éles késsel nyílást kell csinálni a hús közepébe és egy jó minőségű parasztkolbászt kell beleszúrni. Ezt n
...
Tovább »
|
Forrás: giudittakonyha.blogspot.com | Giuditta | 2014.02.14.

Nálunk a fasírt általában pulyka húsból készül.
Hozzávalók:
- 700 g pulyka darált hús.
- 2 zsemle vagy maradék kenyérdarab.
- 2 egész tojás,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- pirospaprika, só, bors.
- 3 főtt tojás.
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. Ös
...
Tovább »
|
Forrás: giudittakonyha.blogspot.com | Giuditta | 2014.01.28.

Hozzávalók:
- 1/2 disznófej,
- fél kicsontozott csülök,
- 1 nyelv,
- 2 szív,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1/2 dkg őrölt bors,
- 1 dkg paprika, só.
Abálólé fűszerei:
- 1 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kiskanál szemes bors, só
A fej
...
Tovább »
|
Forrás: giudittakonyha.blogspot.com | Giuditta | 2014.01.17.
Sonkaprést kaptam karácsonyra! Az első próbálkozások egyike: Karaj sonka
A sonkaprésbe kicsit több mint 1 kg hús fér el. Az elkészítés előtt legalább 3 nappal bepácoljuk a nekünk tetsző pácba.
...
Tovább »
|
Forrás: giudittakonyha.blogspot.com | Giiuditta | 2015.01.24.

Hozzávalók:
- 1-2 ek olíva olaj,
- 1 tk mustármag,
- 1 tk koriander,
- 1 tk majoránna,
- 2 csipet bors,
- 2 babérlevél,
- 1 tk boróka bogyó,
- 1-2 gerezd fokhagyma.
A húst 3-4 napra ebbe a fűszeres pácba tesszük, néha meg lehet forgatni vagy kicsit összerázogatni. Majd a szokásos módon sonkát préselünk belőle.
|
Forrás: főszakács.hu | 2019.12.04.

A különféle iparilag előállított élelmiszerek apróbetűs feliratainak tanulmányozása nyomán az ember hamar eljut oda, hogy nincs is kedve megvenni, megenni az adott terméket. Nem csak a vegyipari adalékanyagok elkerülése miatt, de a bizonytalan eredetű, normális körülmények között ember által nemigen fogyasztott összetevők miatt is megy el az ember gusztusa tőlük.
Minthogy valamit mégiscsak a család asztalára kell adni logikusan juthatunk arra következtetésre, hogy nem lehet olyan ördöngösség ezen, húsipa
...
Tovább »
| |