Forrás: Viki Egyszerű Konyhája | 2010.03.03.

Házi pulykasonkát készítettem zöldborsóval, kaliforniai paprikával, enyhén fűszerezve: sóval, fehér borssal, egy-két húzás szerecsendióval, 3 gerezd zúzott fokhagymával, másfél kiló filézett pulykacomb-ból.
...
Tovább »
|
Forrás: gabojsza.hu | 2010.03.03.

Van úgy, hogy izgat egy alapanyag, vagy étel, amiről nem is tudom, hogy készül, de meglátom valahol, vagy olvasok róla és „beindul a bogár”. Van, hogy fejben megfőzöm, néha többször is, míg tényleg nekilátok, hogy más is megkóstolhassa.
Így voltam mostanában a malac körömmel. Egy ideje szemeztem vele a hentesnél. Sőt, többel is egyszerre, ahogy szépen, rózsaszínen sorakoztak a vitrines pult jobb sar
...
Tovább »
|
Forrás: Olivia | 2015.09.23.

Mostanában alaposabban olvasgatom a felvágottak címkéit az élelmiszerboltban, és bizony egyre több olyan „hozzávalót” is f
...
Tovább »
|
Forrás: Boros Vali | 2017.07.20.
Szinte folyamatosan azon töröm a fejemet, hogy újabb finomságokat készítsek a présben, most ez a friss csülök kolbásszal lett belőle.

Hozzávalók:
- 1 db friss húsos hátsó csülök
- 1 kb 10 cm-es füstölt kolbász, nekem ez saját, de jó bele ki milyet szeret
- 1 fej hagyma,
- 4 cikk fokhagyma
- 4 db babérlevél
- só, és bor
...
Tovább »
|
Forrás: Marcsi Boszorkány Konyhája | 2016.02.05.

Házi felvágottak készítésébe kezdtem. Ehhez vásároltam egy sonkaprést is természetesen, hogy szép formája legyen a felvágottaknak.
Első körben, egy fél adag csirkesonkát készítettem (erről nincs fotó, megettük, mire eszembe jutott, hogy nem fotóztam le). A sikeren felbuzdulva, most parizer készült, méghozzá egyszerre két féle a présben.
Mire is van szükségünk, ha házi felvágottakat szeretnénk készíteni?
A
...
Tovább »
|
Forrás: KataKonyha | 2019.11.03.

Hozzávalók kb. 80 dkg-hoz
1 dl víz
30 dkg csirkemellfilé
60 dkg darált sertéscomb
1,5 dkg kacsazsír
5 kávéskanál só
1/3 kávéskanál fokhagymapor
4–5 szál friss kakukkfű
3–4 szál friss oregánó
3–4 szál friss bazsalikom
frissen őrölt fekete bors
1–2 madárszemcsili
továbbá:
felvágottkészítő forma
 
...
Tovább »
|
Forrás: Aleda konyhája | 2019.01.17.

Hozzávalók:
1,2 kg tarja (édespecsenye),
1 teáskanál porcukor,
1 teáskanál fűszerpaprika,
1 teáskanál bors,
1 teáskanál szegfűbors,
5 cikk fokhagyma,
diónyi gyömbér,
2 rozmaringág,
3-4 szál petrezselyemzöld,
2 dkg só,
2 dl vörösbor.<
...
Tovább »
|
Forrás: jókaja.hu | 2012.02.22.

Ilyen kocsonyázott húsokból készült felvágottakat a boltban is kapni, ám érdemes házilag elkészíteni. Nem csak azért, mert lényegesen olcsóbban jövünk ki, hanem azért is mert csak az lesz benne, amit oda szántunk, és kedvünkre kíséretezhetjük ki az ízesítését.
A hozzá való 10 cm körüli átmérőjű műbelet a legtöbb áruházban és a nagyobb henteseknél, piacokon megvehetjük. Ha valahol tudunk szerezni felfelé szélesedő üveget, miből majd ki tudjuk borítani, abban is el
...
Tovább »
| |