Csütörtök, 2024-03-28, 17:11:36
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5490]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [148]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [376]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [312]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [176]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4019]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [426]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1221]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2402]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1352]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [574]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4051]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2933]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [370]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3290]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 3
    Vendégek: 3
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Június » 16 » 10 gasztrótipp, hogy grillezésben verhetetlen légy
    19:59:30
    10 gasztrótipp, hogy grillezésben verhetetlen légy

    Forrás: men.hu | Scheftsik Tamás | 2015.06.16.

    Ha a következőkre odafigyelsz, te leszel a grillpartik királya, a vendégeid pedig olyan dicséretben részesítenek, ami felér egy Gordon Ramsay-méltatással.

    Előkészületek

    1. Ahhoz, hogy a grillezés gondtalan és balesetmentes időtöltés legyen, megfelelő eszközökre lesz szükséged. A grillsütőn felül a legfontosabb kellék a húsfogó, ami segítségével könnyen tudod forgatni az ételeket a rácson, ráadásul azt is elkerülheted, hogy túl közel kerülj a forrósághoz.

    2. Az grillezés legnagyobb titka mindig a pácolás. Sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha egy-két napig páclében érleled az ételeket, hiszen így a fűszerek teljesen átjárják az alapanyagokat, s nem csak a külső, vékonyabb rétegeket ízesítik.

    3. A pácba sose tegyél sót, mert az jóformán kiszívja a húsokból az értékes ízeket. Csakis egymáshoz passzoló fűszereket használj, a sózást hagyd a sütés előtti utolsó mozzanatra.

    Ezt is olvasd el (kattints)! 5 étel, amivel a grillparti királya lehetsz

    Sütés

    4. Soha ne tedd nyílt lángra az ételeket, akár rácson, akár nyárson sütsz. Ilyenkor a finomságok kívül megégnek, belül viszont még nyersek, rágósak és hidegek maradnak. Sütésnél mindig csak a parázs fölé tesszük az ételeket, így azoknak van idejük kívül-belül alaposan átsülni.

    5. Jóval gusztusosabb lesz a végeredmény, ha arra is ügyelsz, hogy az ételek kérgébe belesüljön egy minta. Ezt könnyen elérheted a rács segítségével, mindössze arra kell figyelned, hogy amikor megfordítod az ételt, akkor mindig 90 fokkal eltolva helyezd vissza a rácsra. Így egy szép, négyzetekből álló mintát fogsz kapni.

    6. Sütés közben az ételeket ne böködd villával, hiszen így kifolyik belőlük a nedvességet és a fokozott ízhatást biztosító lé. Próbáld inkább kézzel, vagy kanállal nyomkodni, és igyekezz a felületük állapotából megállapítani, hogy elkészültek-e.

    7. Ha nem akarod, hogy könnyen kiszáradjon a hús, akkor tekerd alufóliába, és így helyezd a rácsra. Ilyenkor a húsból kifolyó páclé nem csöpög le a parázsra, hanem a fóliában marad, és még tovább párolja a húst.

    8. Hasonló eredményt élhetsz el alutálcák segítségével, amik még azért is nagyszerűek, mert így egyben megvan az edény is, amiben tálalhatsz. Ha a húsok mellé zöldségeket is vágsz, akkor egyszerre és helyen párolódik a főétel minden egyes eleme, a végeredmény pedig egyszerűen tökéletes lesz.

    Köret és desszert

    9. A zöldségeket soha ne sózd, vagy fűszerezd jóval a sütés előtt, mert azok így levet engednek, és nem lesznek olyan finomak. Arra ugyancsak figyelned kell, hogy ne önmagukban helyezd őket a rácsra, hanem kicsit locsold át a felületüket olajjal, majd jöhet a fűszerezés. Ha így sütöd meg a finomságokat, a végeredmény összehasonlíthatatlan lesz.

    10. Desszert gyanánt természetesen éppúgy lehet gyümölcsöket is grillezni, mint bármi mást. Arra mindenesetre ekkor is ügyelned kell, hogy olyan fajtákat válassz, amik nem esnek szét könnyen, valamint nem engednek túl hamar levet. 

    Érdemes a gyümölcsöket is leheletvékony rétegben olajjal bekenni, hogy ne égjenek meg túl könnyen, de még jobban megbolondíthatod az édességet, ha néhány csepp mézet is öntesz rájuk. 

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 618 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): gasztronómia, grillezés, grill, recept, étel, gasztró, receptek, köret, hús, desszert | Helyezés: 0.0/0