1. Darált húsos cannelloni
Hozzávalók:
- 12 db cannelloni (1 csomag)
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
- ketchup
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- szalonna
- kolbász
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Húsos brokkoli
Hozzávalók:
- 50 dkg (mirelit) brokkoli rózsa
- 1 bögre dkg rizs /2,5 dl)
- 50 dkg darált sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 ek étolaj
- 1 mk só (csapott)
- 1 csipet őrölt bors (nagy)
- 1 mk házi fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 1 mk házi ételízesítő
- 2,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3 Pirított hagymás húsgolyók erdei gombával
Hozzávalók:
- 40 dkg vegyes darált hús
- 1 tojás
- 3 nagyobb salotta hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg mirelit erdei gombakeverék
- 2 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl száraz fehérbor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Húsgolyók tejszínes mártásban
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 vöröshagyma
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 25 dkg reszelt sajt
- só, bors, ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Sajtos kukoricás húsos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 50 dkg darált hús
- 2 doboz kukorica konzerv
- 2 tömlős sajt
- 0,5 liter 20% főzőtejszín
- 1 fej hagyma
- friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors, oregánó
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
- liszt
- szódavíz
- kevés tej
- 1 db tojás
- só
- 50 dkg darált hús (csikehúsból készítettem)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 pohár tejföl(400 gr-osat használtam)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Stefánia sajttal és baconnel
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéscomb
- 2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
- 25 dkg (gouda) sajt
- 2 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk ételízesítő
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 tojás
- 3-4 ek étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 4-5 db burgonya
- 1 db nagyobb karfiol
- 2 db kápia paprika
- 1 ek magyaros fűszerkeverék
- 1 ek zsiradék vagy étolaj
- 60-65 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 3 ek zsiradék vagy étlaj
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 tk apróra vágott tárkony (ízlés szerint elhagyható)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Sajtburger gnocchi
Hozzávalók:
- 80 dkg tiszított burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 12 dkg durum dara (vagy sima liszt)
- só
- szerecsendió
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kertészrakottas gombamártással
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 20 dkg zöldbab
- 15 dkg zöldborsó
- 25 dkg rizs
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 ek petrezselyem
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl víz
- 20 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint