A klasszikusok kedvelőinek a málnakrémleves és a joghurtos szederkrémleves ideális választás lehet. Ezek a levesek egyszerre édesek és savanykásak, így tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágot kínálnak. A joghurtos gyümölcskrémleves pedig egy igazán sokoldalú fogás, amely bármilyen friss gyümölccsel elkészíthető, így mindig az adott szezon kínálatának megfelelően variálható.
Ha valami igazán különlegesre vágyunk, próbáljuk ki a kókuszos málnakrémlevest vagy a fehérboros sárgabarackkrémlevest. Ezek a levesek nemcsak ízletesek, hanem igazán elegáns megjelenésűek is, így akár vendégek fogadására is ideálisak. Az egyszerű barackleves és a leves piros gyümölcsökből pedig gyors és könnyű megoldást kínál, ha gyorsan szeretnénk valami frissítőt az asztalra varázsolni.
Végül, de nem utolsósorban, a tejszínes sárgabarack krémleves egy igazán krémes és gazdag leves, amely tökéletes lezárása lehet egy nyári étkezésnek. Ezek a levesek nemcsak a kánikula elviselésében segítenek, hanem abban is, hogy egy kis változatosságot vigyünk a mindennapi étrendünkbe.
1. Fűszeres körte krémleves recept
Hozzávalók:
- 8 nagyobb, érett körte
- 1 tk citromlé
- 2 ek cukor
- nagy csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Izlandi ribizlileves recept
Hozzávalók:
- 600 g ribizli
- 100 g málna
- 250 g skyr (vagy görög joghurt)
- 150 g cukor
- 1 fahéjrúd
- 5 db szegfűszeg
- 5 db zöld kardamom
- 2 citrom hámozott héja
- 1 marék mentalevél
- 20 g finomliszt
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 8-10 dkg cukor
- 1,5 dl rozé
- kb 1 dl víz
- 2,5 dl tejszín
- 2 ek joghurt
- fahéj, vanília ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Joghurtos szederkrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fekete szeder
- 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 2 dl görög joghurt (375 g)
- 2 dl tejszín (30 %-os, nem cukrozott)
- cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Joghurtos gyümölcskrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Kókuszos málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 3 dl kókusz tej
- 1 db vanília rúd
- 2 db vaníliás cukor
- 3 csepp rum aroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Fehérboros sárgabarackkrémleves recept
Hozzávalók:
- 10 db nagyobb sárgabarack
- 1 ek vaj
- 0,5 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 dl sűrű tejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Egyszerű barackleves recept
Hozzávalók:
- 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
- 1 csipet só
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6-7 db szegfűszeg
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 7 dl víz
- 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Leves piros gyümölcsökből recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg ribizli
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Tejszínes sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
- 1 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vaníliás pudingpor