1 . Pandúrgulyás
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésvelő
- 1 kg sertéslapocka
- 3 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- só, őrölt bors
- 25 dkg csiperkegomba
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 25 dkg tarka bab
- fél kg marha lábszár (esetleg sertés lapocka)
- 1 kisebb füstölt csülök
- 2 sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- piros arany
- gulyáskrém
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Tejfölös-gombás zúzagulyás
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller (nagyobb)
- 2-3 db krumpli
- 2 db babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Palóc leves
Hozzávalók:
- 30 dkg báránycomb
- 2 ek póréhagyma
- 1 paprika
- 1-2 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg zöldbab
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Gombaraguleves daragaluskával
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Magyaros gombóc leves
Hozzávalók:
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- őrölt bors
- örölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Bakonyi tarhonyaleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
- 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál Gyulai kolbász
- 1 csokor petrezselyem
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Raguleves, pálinkával flambírozott marhahúsból
Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:
- 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
- 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
- 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
- pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
- 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
- 10 szál sárgarépa
- 2 kiló krumpli
- 2 kiló fagyasztott zöldbab
- 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Krumplileves virslivel és baconnel
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 0,5 zeller
- 2 zöldség
- 1 paszternák (el is hagyható)
- 4 krumpli
- 1 tk pirospaprika
- 2 húsleveskocka
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Kolbászos burgonyaleves, kolbász zsíron sült lebbencs tésztával
Hozzávalók:
- 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
- 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 30 dkg lebbencs tészta
- 12 evő kanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis kanál törött paprika
- Só, bors