1 . Zúzapörkölt tojásos nokedlivel
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkezúza
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- erős paprikakrém
- pirospaprika
- só
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- kakukkfű
- szerecsendió (el is hagyható)
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Paradicsomos sült bab, sült tarjval
Hozzávalók:
- 50 dkg nagy szemű bab
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
- 8 dkg zsiradék
- 1 evőkanál törött paprika
- 1,5 kg füstölt tarja
- 8 dkg 82 %-os étcsokoládé
- ízlés szerint só és bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Krumpliágyon és szalonnán sült sajtos virsli
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Pincepörkölt
Hozzávalók:
- 50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
- 1,2 kg burgonya
- 2 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- 1 doboz gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 -2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. Piros arany
- 20 dkg füstölt szalonna
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Resztelt sertésmáj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 1 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 mk pirosaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl forró víz
- 1 csapott ek liszt
- 3 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Magyaros rakott káposzta
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 0,5 kg sertéslapocka darálva
- 70 dkg hordós savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- őrölt bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Körömpörkölt
Hozzávalók:
- 2 kg sertésköröm
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- ízlés szerint só
- pirospaprika
- bors
- csípős paprikakrém (elhagyható)
- kevés zsír, vagy olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Hagymás-gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
- 2 ek olaj