1. Savanyú káposztás kenyér
Hozzávalók:
- 375 g kenyérliszt
- 1/2 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál köménymag
- 2 evőkanál vaj
- 2,5 dl langyos víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Toroskáposzta
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscomb
- 2 kk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek házi darált paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Kolozsvári rakott káposzta
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1 kk őrölt kömény
- 4 babérlevél
- 1,5 bögre rizs
- 1,5 kg darált hús (dagadó)
- 3 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek borsikafű (morzsolt, szárított)
- 1 ek kapor (morzsolt, szárított)
- 1 szál füstölt kolbász
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 3 ek zsír
- 5 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Vecsési savanyún sült oldalas
Hozzávalók:
- 1 oldalas
- 1 csokor lestyán
- só
- bors
- paprika
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 2-3 paradicsom
- 25 dkg savanyú káposzta
- kevés olaj a páchoz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés lapocka
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 ek pirospaprika
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 3 babérlevél
- 1 kk őrölt kömény
- só
- őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Vörösboros csülkös káposzta
Hozzávalók:
- 2 közepes kicsontozott csülök
- fél kg savanyú káposzta
- 2-4 dl vörösbor
- só
- bors
- pirospaprika
- gulyáskrém
- 2-3 nagyobb hagyma
- zsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Húsos rizses káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb vagy lapocka
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2-3 db babérlevél
- 20 dkg rizs
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Korhely leves lencsével
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sertéscsülök
- 10 dkg gyulai kolbász
- 15 dkg lencse
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros amit nem kell kimosni)
- 1 dkg fokhagyma
- 5 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál mustár
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 4 db babérlevél
- 2 db közepes vöröshagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Savanyúkáposzta húsgombóccal
Hozzávalók:
- 80 dkg fehérboros savanyú káposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 2-3 babérlevél
- chili pehely
- 1 dl étolaj
- 1-2 ek pirospaprika
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 csésze rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt köménymag
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só
- 2 közepes méretű tojás
- 1 tk bors
- 1 tk majoránna
- borsikafű
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 ek étolaj
- 2 csapott ek liszt
- 1 mk pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Savanyúkáposztás bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2,5 liter víz