A Microsoft tegnapi, augusztusi foltnapján folytatta a még tavasszal megkezdett hagyományt, és ismét jóval száz feletti javítást tartalmazó havi foltcsomagot publikált. A Windows és egy rakás másik szoftver hibáit kiküszöbölő frissítés telepítését ezúttal nem érdemes halogatni, ugyanis több sebezhetőséget már aktívan kihasználnak hackerek a sebezhető gépek megtámadására.

Az összesen 120 javított hibából ezúttal 17 kapta meg a legsúlyosabb, kritikus besorolást - nagyrészt azért, mert távolról is ki lehet használni őket, és mert tetszőleges programkód futtatására adhatnak lehetőséget a megtámadott gépeken. Ezek között van a két aktívan kihasznált sebezhetőség is, amik közül az egyikkel valójában hamis aláírással ellátott fájlokról tudja elhitetni, hogy azok megbízható forrásból származnak, és így rávenni a rendszert azok figyelmeztetés nélküli betöltésére, míg a másikon át az Internet Explorer-ben megnyitott weboldalak tudnak a gépekre betörni.

Ugyanakkor a hibák között van olyan is, amik a Microsoft másik böngészőjében, az Edge-ben bújik meg, de az Office és a SharePoint csomagokban, valamint a Dynamics-ban és a JET adatbáziskezelő-motorban rejtőző sebezhetőségek is javításra kerülnek a frissítőcsomag által, a Windows-ban, valamint az abba épített alkalmazásokban lezárt sérülékenységek mellett.

A frissítések, mint mindig, legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatáson keresztül szerezhetők be.