1 . Tepsis csirkemáj krumplival
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 0,5 kg burgonya
- 1 dl olaj
- só, bors
- ételízesítő
- oregánó
- pirospaprika
- 3 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Pásztortarhonya
Hozzávalók:
- 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
- 4- 5 nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 szál füstölt kolbász
- pirospaprikakrém
- só
- csipetnyi bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 6-8 nagyobb krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors, csipet köménymag
- 1 tk fűszerpaprika
- fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sült krumplikása
Hozzávalók:
- 1700 g krumpli (kockákra vágva)
- 5 ek liszt (daraliszt)
- 50 g zsír
- só
- 2 közepes fej hagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Öntött karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 20dkg zsemlemorzsa
- kevés zsír
- 1 kis doboz tejföl
- 1 db tojás
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Galuska sonkás kukoricás sajtmártásban
Hozzávalók:
- 4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
- 15 dkg sonka
- 10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
- 10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 3-4 dl tej
- frissen reszelt szerecsendió
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Petrezselymes lapcsánka
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 tojás
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 6 púpos ek liszt
- 1 tk só
- pici bors
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Chilis bab tarhonyával
Hozzávalók:
- 1 kg szárazbab
- 1 kg darált hús
- 0.5 kg tarhonya
- 5 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 0.5 kg kápia paprika
- 0.5 kg paradicsom
- 1 doboz kukorica
- 2 db chilipaprika
- 2 ek fehérborecet
- 1 ek bazsalikom
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 kanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 kanál pirospaprika
- 5 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Petrezselymes hamis fasírt
- 80 dkg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 3 tojás
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 0,5 dl tej
- zsemlemorzsa
- 15 dkg csemegekukorica
- só
- bors
- fele zsír-fele olaj a sütéshez
- 1 csokor petrezselyem zöld
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Hagymás-gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoranna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
11. Sonkás tojáslepény
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 6 szál zöldhagyma
- 20 dkg főtt füstölt sonka
- 5 ek olaj
- 1 ek petrezselyemzöld
- só, bors
- 4 db tojás
- 2 ek tejföl
- vaj és zsemlemorzsa a sütőformához
A recept ide kattintva folytatódik >>>
12. Agglegénytál
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 6 db paprika
- 4 közepes paradicsom
- 20 dkg lángolt kolbász
- 6 tojás
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
13. Gombás, seprenyős krumpli
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
- 350 ml zsírdús tej
- 3 ek fehérbor (45 ml)
- 1 ek vaj
- 2 tk reszelt fokhagyma
- 250 g barna csiperke gomba
- só
- bors