Vasárnap, 2019-08-18, 22:10:51
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4014]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [124]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [154]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [192]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [525]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [819]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2115]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [858]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [90]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [1529]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [967]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Számítástechika | IT [2632]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [546]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1191]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [245]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2187]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [29]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
NÉVNAPOK
Belépés
Online Rádiók
Picur Rádió
Picur Rádió
TV GO
TV GO
PV TV Live
PV TV Live
AntiRabsic
AntiRabsic Mozgalom
QR-kódom
qr kód készítés
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • FBackup - Ingyenes biztonsági mentési szoftver
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hasznos WIKI tanácsok minden helyzetre
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon Terméktámogatás
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemap Generator - Free
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • SoundCloud
  • StreamBIN - Transfer files by a Web Browser
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 2
    Vendégek: 2
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2019.,
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    Útvonal, e-matrica
    Térkép Kalauz | Online térkép portál
    Valutaváltók
    Árfolyamok
    Nyitólap » 2017 » Október » 15 » 14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
    08:49:59
    14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

    Forrás: Ketkes.com | 2017.10.06.

    A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

    Aranykocka

    Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

    Burgonyagombóc I.

    Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

    Burgonyagombóc II.

    Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

    Cérnametélt

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

    Csipet

    Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.

    Csurgatott tészta

    Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

    Daragaluska

    Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

    Daragombóc levesbe

    Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

    Darakockák

    Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

    Eperlevél

    Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

    Eresztett tészta

    Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

    Felvert daragombóc

    Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és ráontjük a leszűrt húslevest.

    Húsgaluska

    Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

    Húsgombócok leveshez

    Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
    Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 174 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): Csipet, csipetke, recept, házi, levesbetét, Burgonyagombóc, receptek, húsgombóc, Daragombóc, házias | Helyezés: 0.0/0