Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
09:53:46 2 férfias étel: zúzapörkölt paszullyal, rántott karfiol rizzsel | |
Forrás: men.hu | Ladányi Norbert | 2015.08.18. Zúzapörkölt paszullyalA körethez 1 kiló paszuly (friss vagy fagyasztott) kell, illetve tej vagy tejfel, kevés pirospaprikapor, só és bors. A pörkölthöz egy fél kiló zúzát vegyünk, két kisebb hagymát, egy paradicsomot, egy fél paprikát, szükségünk lesz még olajra, sóra és borsra. A rántáshoz kevés olaj kell és két evőkanál liszt. Készítsük el a köretet!Ha friss zöldpaszulyt veszünk, akkor váljunk meg a végeitől, majd törjük félbe. Tegyünk egy fazékba vizet, nem teljesen tele, addig, amíg ellepi a zöldpaszulyt. Körülbelül egy órán keresztül kell főzni. Időnként azért nézzünk rá, hogy nem puhult-e meg. Ha fagyasztott paszulyt használunk, akkor az hamarabb fő meg, körülbelül 15 perc alatt. Ne felejtsük el a rántást!Közben készítsük el a rántást hagymásan. Vágjuk fel a hagymát apróra, hogy legyen előkészítve, utána kevés olajon két, illetve két és fél evőkanálnyi lisztet kezdjünk el pirítani, míg zsemleszínű nem lesz. (Nem égett zsemleszínű!) Az előre felvágott hagymát tegyük ezután bele és dinszteljük meg.Kevergessük, hogy odane égjen a liszt. Ha készen vagyunk ezzel, akkor adagoljunk hozzá egy csapott kiskanálnyi pirospaprikaport. Keverjünk-kavarjunk!Amíg elkészítettük a rántást, a zöldpaszuly is megfőtt. Öntsünk le annyi vizet a paszulyról, hogy kétujjnyi maradjon még a fazékban. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük bele az előre elkészített rántást. Jó alaposan keverjük össze! Önthetünk rá tejet vagy jó néhány kanál tejfelt. Ezután hagyjuk rotyogni. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Pörköltillatot érzek!Vágjuk fel kisebb darabokra a jól megmosott zúzát, azután a két hagymát. Az utóbbit dinszteljük meg kevés olajon. Hintsünk bele ezután egy kevés pirospaprikaport. Ha ez megvan tegyük rá a húst és addig forgassuk a forró olajban, amíg ki nem fehéredik a zúza. Sózzuk, majd borsózzuk. Öntsünk a zúzára körülbelül fél liter vizet. Kavarjuk jól meg, hogy az ízek összeálljanak a fűszerekkel. Vegyünk elő egy paradicsomot, hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra és adjuk hozzá a húshoz. Egy fél paprikát is beletehetünk. Körülbelül negyven, negyvenöt perc alatt elkészül a pörkölt. Mi szükséges a rántott karfiolhoz?Kevés alapanyag szükségeltetik ehhez a finom ételhez. Először is egy nagy karfiolfej, két tojás, liszt, olaj és só. Köretként rizst ajánlok, ehhez hagyma, olaj és só kell. Főzzük meg!A karfiolfejet szedjükrózsáira, utána jól mossuk meg mindegyiket. Tegyük fel főni bő vízben (adjunk hozzáegy kiskanálnyi sót, hogy ízesebb legyen a karfiol). Nem szabad nagyon puhára hagyni, mert akkor szétesnek a rózsák. (Mi 15 perc alatt szétfőztük.) Szűrjük le, és hagyjuk benne körülbelül félóráig, hogy kicsöpögjön belőle a víz. A bundája legyen barnaVerjünk fel két tojást egy tálban, adjunk hozzá sót, öntsünk bele egy kevés tejet (de nem muszáj, viszont így több lesz). Egy másik tálba tegyünk lisztet (nem kell fél kiló belőle). A lecsepegett és kihűlt karfiolrózsákat először forgassuk bele a lisztbe, utána a tojásba és tegyük bele a forró olajba, majd süssük meg lassú tűzön. Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a bundája. Kiválóan passzol hozzá a rizsVágjuk apróra az egy fej hagymát, majd dinszteljük meg az olajon, utána öntsünk bele egy csészényi rizst. Keverjük jól össze az egészet és utána öntsük fel háromszor annyi vízzel, mint amennyi rizst tettünk bele (azaz három csészényi vízzel). Ízesítsük sóval és keverjük össze még egyszer. Fedjük le egy fedővel és lassú tűzön főzzük meg. Közben nézzünk rá olykor, hogy készen van-e. Ha igen, uborkával, paradicsommal tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá! | |
|