Szombat, 2024-04-20, 04:23:25
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5499]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [181]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1226]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1360]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4061]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2943]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [373]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3299]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Naptár
    «  Augusztus 2015  »
    HKSzeCsPSzoV
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Augusztus » 19 » 2 férfias étel: zúzapörkölt paszullyal, rántott karfiol rizzsel
    09:53:46
    2 férfias étel: zúzapörkölt paszullyal, rántott karfiol rizzsel

    Forrás: men.hu | Ladányi Norbert | 2015.08.18.

    Készítsünk főtt paszulyt zúzapörkölttel és rántott karfiolt rizzsel! Nem túl nehéz étel, kiváló ebédre, és nagyon finom!

    Zúzapörkölt paszullyal

    A körethez 1 kiló paszuly (friss vagy fagyasztott) kell, illetve tej vagy tejfel, kevés pirospaprikapor, só és bors. A pörkölthöz egy fél kiló zúzát vegyünk, két kisebb hagymát, egy paradicsomot, egy fél paprikát, szükségünk lesz még olajra, sóra és borsra. A rántáshoz kevés olaj kell és két evőkanál liszt.

    Készítsük el a köretet!

    Ha friss zöldpaszulyt veszünk, akkor váljunk meg a végeitől, majd törjük félbe. Tegyünk egy fazékba vizet, nem teljesen tele, addig, amíg ellepi a zöldpaszulyt. Körülbelül egy órán keresztül kell főzni. Időnként azért nézzünk rá, hogy nem puhult-e meg. Ha fagyasztott paszulyt használunk, akkor az hamarabb fő meg, körülbelül 15 perc alatt.

    Ne felejtsük el a rántást!

    Közben készítsük el a rántást hagymásan. Vágjuk fel a hagymát apróra, hogy legyen előkészítve, utána kevés olajon két, illetve két és fél evőkanálnyi lisztet kezdjünk el pirítani, míg zsemleszínű nem lesz. (Nem égett zsemleszínű!) Az előre felvágott hagymát tegyük ezután bele és dinszteljük meg.Kevergessük, hogy odane égjen a liszt. Ha készen vagyunk ezzel, akkor adagoljunk hozzá egy csapott kiskanálnyi pirospaprikaport.

    Keverjünk-kavarjunk!

    Amíg elkészítettük a rántást, a zöldpaszuly is megfőtt. Öntsünk le annyi vizet a paszulyról, hogy kétujjnyi maradjon még a fazékban. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük bele az előre elkészített rántást. Jó alaposan keverjük össze! Önthetünk rá tejet vagy jó néhány kanál tejfelt. Ezután hagyjuk rotyogni. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

    Pörköltillatot érzek!

    Vágjuk fel kisebb darabokra a jól megmosott zúzát, azután a két hagymát. Az utóbbit dinszteljük meg kevés olajon. Hintsünk bele ezután egy kevés pirospaprikaport. Ha ez megvan tegyük rá a húst és addig forgassuk a forró olajban, amíg ki nem fehéredik a zúza. Sózzuk, majd borsózzuk. Öntsünk a zúzára körülbelül fél liter vizet.

    Kavarjuk jól meg, hogy az ízek összeálljanak a fűszerekkel. Vegyünk elő egy paradicsomot, hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra és adjuk hozzá a húshoz. Egy fél paprikát is beletehetünk. Körülbelül negyven, negyvenöt perc alatt elkészül a pörkölt.

    Mi szükséges a rántott karfiolhoz?

    Kevés alapanyag szükségeltetik ehhez a finom ételhez. Először is egy nagy karfiolfej, két tojás, liszt, olaj és só. Köretként rizst ajánlok, ehhez hagyma, olaj és só kell.

    Főzzük meg!

    A karfiolfejet szedjükrózsáira, utána jól mossuk meg mindegyiket. Tegyük fel főni bő vízben (adjunk hozzáegy kiskanálnyi sót, hogy ízesebb legyen a karfiol). Nem szabad nagyon puhára hagyni, mert akkor szétesnek a rózsák. (Mi 15 perc alatt szétfőztük.) Szűrjük le, és hagyjuk benne körülbelül félóráig, hogy kicsöpögjön belőle a víz.

    A bundája legyen barna

    Verjünk fel két tojást egy tálban, adjunk hozzá sót, öntsünk bele egy kevés tejet (de nem muszáj, viszont így több lesz). Egy másik tálba tegyünk lisztet (nem kell fél kiló belőle). A lecsepegett és kihűlt karfiolrózsákat először forgassuk bele a lisztbe, utána a tojásba és tegyük bele a forró olajba, majd süssük meg lassú tűzön. Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a bundája.

    Kiválóan passzol hozzá a rizs

    Vágjuk apróra az egy fej hagymát, majd dinszteljük meg az olajon, utána öntsünk bele egy csészényi rizst. Keverjük jól össze az egészet és utána öntsük fel háromszor annyi vízzel, mint amennyi rizst tettünk bele (azaz három csészényi vízzel). Ízesítsük sóval és keverjük össze még egyszer. Fedjük le egy fedővel és lassú tűzön főzzük meg. Közben nézzünk rá olykor, hogy készen van-e. Ha igen, uborkával, paradicsommal tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 573 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): pörkölt, bab, gasztronómia, paszuly, recept, étel, gasztró, köret, zúza, hús | Helyezés: 0.0/0