Szerda, 2024-05-01, 22:26:51
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5511]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [381]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [981]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [183]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4059]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [429]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1230]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2408]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [595]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [28]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4065]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2950]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [378]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3304]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 7
    Vendégek: 7
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2013 » Május » 24 » 3 mandulás finomság
    05:41:57
    3 mandulás finomság
    Forrás: Blikk.hu | Novák Petra | 2013. 05. 23.

    Legyél te is csokoládémester! Ha szeretnél viszonylag gyorsan, látványos és mennyei desszerteket alkotni, akkor érdemes kipróbálnod a következő receptek egyikét.

    Konyakos praliné

    Hozzávalók 75 darabhoz:
    200 g tejcsokoládés bevonó, 40 g fehér csokoládés bevonó, 160 ml tejszín, 10 cl konyak, 20 g porcukor, 75 üreges étcsokoládés golyó, 200 g fehér csokoládés bevonó a bevonáshoz, pirított szeletelt mandula a díszítéshez

    Elkészítési idő: 1 óra
    (plusz pihentetés)

    Elkészítés: A kétféle bevonót finomra reszeljük. Felmelegítjük 40 ml tejszínt, hozzáadjuk a konyakot és a porcukrot, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad. Felforraljuk a maradék tejszínt, a tejcsokoládés bevonóra öntjük, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a konyakos tejszínt. A masszát lehűtjük kb. 26 C-ra.

    A masszát az üreges csokigolyókba töltjük. A pralinékat legalább 8 órán át hűvös helyen tároljuk, de nem a hűtőszekrényben.

    A fehér bevonót szobahőmérsékletűre melegítjük. Egy kevés bevonót csillagcsővel rendelkező nyomózsákba töltünk, és az üres golyók nyílásait néhány cseppel elzárjuk. Hagyjuk megszilárdulni. Utolsó lépésként a golyókat a folyékony bevonóba merítjük, azonnal lecsepegtetjük, aztán meghempergetjük a szeletelt mandulában.


    Forrás: Saját készítésű pralinék és bonbonok, Alexandra Kiadó

    Jó tudni

    A pralinéról van, aki úgy gondolja, hogy szerencsét hoz.



    Krokant

    Hozzávalók 2 nagy pohárhoz:
    300 g cukor, 100 g hámozatlan egész mandula, 100 g dió, zsiradék
    Elkészítési idő: kb. 20 perc

    Elkészítés: A cukrot 8 ek. vízben felforraljuk. Gyöngyözve forraljuk, amíg a massza hőfoka eléri a 150 C-ot. (Ételhőmérőre is szükség lesz a hőmérséklet pontos meghatározásához).
    Óvatosan belekeverjük a diót és a mandulát, amíg mindegyik darabra rátapad a cukor. A masszát zsiradékkal kikent sütőlemezre öntjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután addig görgetjük rajta a sodrófát, amíg minden darab a kívánt méretre törik. Szép üvegpoharakba töltjük.

    Jó tudni

    Remek díszítője fagylaltoknak, tortáknak ez a cukorka, ugyanakkor kiváló rágcsálnivaló is lehet.


    Csokipelyhek

    Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
    30 g szeletelt mandula, 30 hámozott egész mandula, 220 g étcsokoládés bevonó (70 százalékos kakaótartalom), 150 g mogyorós nugát, 60 g kukoricapehely
    Elkészítési idő: 25 perc
    (plusz a hűtési idő)

    Elkészítés: A szeletelt mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, s hagyjuk kihűlni. Az egész mandulákat is megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A bevonót meleg vízfürdőben megolvasztjuk, majd hagyjuk kézmeleg hőmérsékletre hűlni.

    A folyékony bevonót, a nugátot, a kukoricapelyhet és a szeletelt mandulát kézzel összegyúrjuk. Két teáskanállal 30 pralinét sütőpapírra helyezünk. Mindegyik pralinét egy egész mandulával díszítjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután hűvös helyen tároljuk.

    Jó tudni

    Egy pralinét csak akkor nevezhetünk pralinénak, ha a csokoládétartalma meghaladja a 25 százalékot, a mérete pedig akkora, hogy egy falatba be tudjuk kapni.

    Az összeállítást készítette: Novák Petra


    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 702 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): Csokipelyhek, desszert, csokoládé, receptek, Krokant, Konyakos praliné | Helyezés: 0.0/0