Belföld
[5591]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4273]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1274]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[687]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4192]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3036]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3382]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
15:36:25 5 fenséges étel, amit csak egy grillpartikirály tud készíteni | |
Forrás: men.hu | Ladányi Norbert | 2015.08.08. Légy eredeti és készítsd el az alábbiak valamelyikét, hogy úgy hívjanak: a grillpartikirály!
A nagyításhoz kattints a képre! 1 / 5 „Tüzes batyu”Amikor nem akartam a sült húst készíteni sült hússal, akkor arra gondoltam, mi lenne, ha egy kis változást vinnék a grillezésbe. Elővettem egy szép csirkehúst, kicsit kiklopfoltam a szeleteket, nem túl nagyon, vigyázni kell ugyanis, mert könnyen szétmehetnek. Apróra vágtam a hagymát, a savanyú uborkát, majd egy kevés szalonnát (kis kockákra). Egy öblös tányérba tettem ketchupot, mustárt, amit megsóztam, megborsóztam, utána hozzáadtam a felaprított hagymát és uborkát.
Lehet csípős paprikát is beletenni. Ezután félbehajtottam a kiklopfolt húst és a közepébe helyeztem pár szalonnadarabot, majd egy kávéskanállal tettem a szószból. Hústűvel összefogtam a csirkemell (de lehet kicsontozott comb is) széleit.
Miután készen voltam néhány „batyuval”, tűzet raktam, hagytam, hogy a rács felforrósodjon. Amikor volt elég parázs, a rácsra pakoltam a kis csomagokat. Disznóhússal is meg lehet csinálni ugyanezt, viszont akkor jobban ki kell klopfolni, és több ideig kell sütni.
Érdemes még kolbásszal kipróbálni szalonna helyett, azzal is finom. Grillezett zöldséggel fogyasztottuk. Mondanom sem kell, a tűt ki kell venni a húsból, nehogy valakinek megakadjon a torkán.
A nagyításhoz kattints a képre!
2 / 5 Amikor nagy pácban vagyunk!Ha tudod, mikor jönnek a barátaid, egy nappal azelőtt készítsd el a pácot, amibe beleteszed a csirke- vagy a disznóhússzeleteket. A mustárt sózzuk, borsózzuk, ha van grillfűszered, azzal is megszórhatod. A fokhagymát mozsártörőben törd meg (fából legyen, jobban kiadja az ízét, de ha nincs ilyened, az sem baj). A hagymát vágd nagyon apróra. A fűszeres mustárt keverd össze az utóbbi két hozzávalóval. Így kapod meg a pácot.
Ezzel kend be a hússzeleteket, majd tedd egymásra és hagyd a hűtőszekrényben egy napig. Miután eleget pácolódott irány grillpartizni.
Tedd a rácsra a hússzeleteket, süsd meg mind a két oldalát, amíg kész nem lesz. Rizzsel vagy krumplipürével érdemes fogyasztani.
A nagyításhoz kattints a képre! 3 / 5 Göngyölt hússzelet sonkávalSajnos nem saját „találmány” a következő grillezett étel, de azért megéri, hogy írjak róla. Ehhez is kell hús. A szeletekre a hosszában kettévágott újhagyma kerül, utána a sonka. A húst fel kell göngyölni, majd be kell tenni a hűtőbe. Körülbelül fél óra elteltével ki lehet venni. Egy centiméter vastag szeletekre kell vágni ezután, és keresztben feltűzni a nyársra.
Kevés olajjal meg lehet kenni, ezután mehet is a parázs fölé. Mindkét oldalát süsd meg. Szerintem a hús és a sonka közé kellene még egy kis szósz is, ami nem engedi a hagymát kiesni.
De ez az én véleményem. Petrezselymes, főtt, kockákra vágott krumplival ajánlom tálalásra.
A nagyításhoz kattints a képre! 4 / 5 Grillezett gombafejek fokhagymásanHa nagyon szereted a grillezett húst és nem akarod variálni, viszont valami újat vinnél bele az egészbe, akkor a sült disznó- vagy csirkeszeletekhez köretnek is készíthetsz rácson finomságokat. Én a gombát javasolnám. A csiperkét jól mosd meg (nem kell megpucolni). A tönköt törd le. Tegyél a kalapjába kisebb darabokra vágott fokhagymát. Sózd meg ezután. Néhány csepp olajat kell csepegtetni a fejre, utána teheted a grillrácsra.
Amikor a gombák levet eresztenek, eljött az idő, hogy kitedd egy tálcára. Mindeniknek a kalapjába rakj egy-egy kisebb kocka sajtot. Ezután mehetnek vissza a rácsra. Amikor elolvadt a sajt, illetve kezd színe lenni a gombának, megint le lehet venni, de most már végleg.
A fokhagymás sajtos gombák jól passzolnak a húsokhoz, mindezt ki lehet egészíteni egy finom paradicsomos salátával.
A nagyításhoz kattints a képre!
5 / 5 Császárszalonnával betekert kukoricaEz az utolsó, amit figyelmedbe ajánlok, igazán rendkívüli. Először is tisztítsd meg a kukoricát és főzd meg utána. Vedd ki a vízből miután megvan (negyedóra alatt kész is). Majd, amikor már nem vizes, vágd fel a tengericsövet néhány kisebb darabra. Majd tekerj rájuk egy-egy császárszalonna-szeletet, melyeket előtte megkentél mustárral (így jól fog tapadni a kukoricára és saját magára).
Nincs más hátra, mint, hogy megsüsd a grillen. Ehhez is lehet még sütni húst, valamint finom még a zöldségsaláta is mellé.
| |
|