1. Palóc gulyás
Hozzávalók:
- 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1/2 kg zöldbab
- 4 szem burgonya
- 3-4 db babérlevél
- egy kisebb csokor kapor
- ételízesítő
- só, bors
- kb. fél doboz tejföl
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Pandúr gulyás
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésvelő
- 1 kg sertéslapocka
- 3 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- só, őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Parasztgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
- 2-3 krumpli
- 1 nagy sárgarépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Pulykagulyás nokedlivel
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykacomb filé
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller fele
- 1 kisebb karalábé
- 4 nagyobb szem krumpli
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Marhagulyás
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes nagyságú burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 púpos evőkanál pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors