1 . Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 350 g csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 sárgarépa
- 1⁄2 fej karalábé
- 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
- 1 ek tárkony (szárított)
- 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
- 3 leveskocka (vagy alaplé)
- 300 g zöldborsó
- 300 ml főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Alföldi betyárgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csiperke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Májgombóc leves
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemlevél
- 2 szál zellerlevél
- 1 fehér húsú paprika
- 3 krumpli
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 tk házi készítésű darált paprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Tárkonyos húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 púpos kk só
- nagy csipet bors
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 púpos ek liszt
- 3 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Gombaraguleves daragaluskával
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Jókai bableves
Hozzávalók:
- 500 gramm vörösbab
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- fél karalábé
- 2-3 babérlevél
- 1 húsleveskocka
- 1 szál kolbász /általában füstöltet veszek/
- ízlés szerint só
- 1/2 kg burgonya
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Tárkonyos palócleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- egy fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- zsiradék
- egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika
- himalája só
- 25 dkg zöld hüvelyű metélőbab
- kettő közepes burgonya
- egy közepes méretű sárgarépa
- petrezselyem zöldje
- egy szelet friss édes paprika
- egy csipetnyi fehérbors
- egy szál friss tárkony
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt )
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Parasztgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
- 2-3 krumpli
- 1 nagy sárgarépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- köménymag
- őrölt fehér bors
- pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 1-1,5 l víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Raguleves zöldségekkel
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 0,5 marék szárított vargánya
- 0,5 marék karikára vágott póréhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 pohár zöldborsó
- petrezselyemlevél
- zellerlevél
- 1 paradicsom
- 1/2 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj