Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!
Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Shutterstock
Hétfő, 2025-07-14, 21:22:03
|
Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [403] |
Csináld magad [1] |
Extrém [318] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [486] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [718] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4252] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3421] |
Weboldalam hírei [60] |
10:05:43 6 dolog, amit talán nem tudott a paszternákról (Paszternákkrémleves dióval) | |
Forrás: [origo]/Táfelspicc | 2020.11.13. A paszternák egy gyökérzöldség, amelyet évezredek óta termesztenek az egész világon. Könnyen összetéveszthető a fehérrépával, ám a paszternák dundibb és édesebb, mint az unokatestvére. Amellett, hogy egyedi ízt ad az ételeknek, számos egészségügyi előnnyel is jár a fogyasztása, amelyekről eddig talán nem is tudott. Nemcsak ezeket mutatjuk meg önnek, de még egy extra receptet is hoztunk! Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!
Hogyan fogyasszuk?Keverjük össze lencsével és gombával, és máris kapunk egy vegetáriánus egytálételt. Pépesíthetjük is, mint a krumplipürét, ízesíthetjük citrommal és gyógynövényekkel. Jól illik hozzá a feta sajt, a kurkuma és a kömény. Megsüthetjük sütőben, tálalhatjuk zöldséges ropogósként egy kis öntettel vagy mártogatóssal. Még finomabb, ha mézet csepegtetünk rá sütés előtt. Készítsünk belőle krémlevest! Paszternákkrémleves dióvalHozzávalók:
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
| |
|