Szeretünk kint a kertben sütögetni tavasztól őszig. Sokféle pácot szeretek kipróbálni, ezekből a legtöbb saját találmány, de van amelyik szakácskönyvből való. Hurrá, itt a tavasz, elő a grillsütővel!
Hozzávalók / 4 adag
A csípős-paradicsomos pác csirkehúshoz
- 1 dl balzsamecet
- 3 ek ketchup
- 2 ek cukor
- 1 ek chiliszósz
- bors ízlés szerint
A fokhagymás-gyömbéres pác csirkehúshoz, pulykahúshoz, sertéshúshoz
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek szójaszósz
- 0.5 ek cukor
- 1 kk gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
A paprikás pác sertéshúshoz
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 kk mustár
- 1 dl tej
- 0.5 ek ételízesítő
- 1 közepes db hegyes erős paprika
A barna pác sertéshúshoz
- 5 ek ketchup
- 5 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 0.5 dl olívaolaj
A joghurtos pác csirkehúshoz, pulykahúshoz
A worchester pác sertéshúshoz, marhahúshoz
- 1 ek worcestershire-szósz
- 0.5 dl fehérborecet
- 2 ek mustár
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál chiliszósz
- őrölt babérlevél ízlés szerint
- bors ízlés szerint