1. Krémes karalábé leves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 nagyobb zsenge karalábé
- 50 g vaj
- a karalábé zsenge, pici levelei
- 250 g darált, pulykahús
- 1 kisebb tojás
- 5 evőkanál kerek szemű rizs
- 1 kis pohár tejföl
- 200 ml főzőtejszín
- só, őrölt fehér bors
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 citrom leve
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Kapros zöldbableves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 40 dkg vajbab
- 3 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 0,5 citrom leve
- 1 dl görög joghurt
- 1 babérlevél
- 1 szál rozmaring
- 1 ek liszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Tejszínes, zöldésges húsgombócleves
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- fehérbors, só, ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- 450 g vegyes zöldség (mirelit vagy friss)
- 200 ml főzőtejszín
- 2 tk liszt
- 2 húsleves kocka
- só, fehérbors
- 200 g boglyas metélt (használhatunk más tésztát is)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 2-3 ek rizs
- 1 tk liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 l víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Kapros húsgombócleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek étolaj
- 40 dkg vegyes leves zöldség
- 1 tk ételízesítő
- petrezselyemzöld
- 10 dkg apró tészta
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Tárkonyos húsgombócleves
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 púpos kk só
- nagy csipet bors
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 púpos ek liszt
- 3 dl főzőtejszín (20 %-os)