Bár azt mindenki tudja, hogy az Intel processzoraiban az elmúlt években számos súlyos sebezhetőséget azonosítottak, de sokak számára még vélhetően így is meglepő lehet, hogy ezekből a biztonsági résekből mégis mennyi van a cég termékeiben. A kaliforniai vállalat ugyanis a héten kiadott legújabb biztonsági értesítőjében nem kevesebb, mint 77 újabb ilyen rés lezárásáról számolt be.

Utóbbiak között az Intel Management Engine-ben és System Management Mode csatolójában megbújó sérülékenységek éppen úgy megtalálhatók, mint a processzorokban azonosított Spectre-típusú sebezhetőségek. Érdekesség, hogy utóbbiak között van olyan, ami a Cascade Lake sorozatba tartozó chipeket is érint - pedig ezekről korábban úgy lehetett tudni, hogy már alapból tartalmazzák az előbbiek elleni védelmet, és nem szorulnak foltozásra emiatt.

Ugyanakkor a cég hálózati adaptereiben és Wi-Fi illesztőiben, valamint grafikus meghajtóiban is kerültek javításra sérülékenységek, de a BIOS-t leváltó UEFI csatoló is foltozásra szorult. Az Intel a maga részéről a sebezhetőségek magas száma ellenére büszke, mert a 77 hibából 67-et állítása szerint saját munkatársai azonosítottak termékeiben.

A foltok egy részét a felhasználók közvetlenül letölthető frissített meghajtóprogramok, míg másokat csak a gyártókon keresztül elérhető firmware-frissítések részeként kapják majd meg az érintett Intel termékekhez.