1. Coleslaw saláta
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 dl görög joghurt (sűrű)
- 2 ek porcukor
- 2 ek mézes mustár
- 0,5 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 2 dl jó minőségű majonéz
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk citromlé
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Majonézes krumpli saláta
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy tubus majonéz
- 2 nagypohár tejföl
- pici bors, só
- ízlés szerint cukor
- 3 ek mustár
- 2 fej lila hagyma
- 3 db főtt tojás
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Majonézes kukorica saláta
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv kukorica
- 5 ek 20 %-os tejföl
- 5 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 zöld csípős paprika
- 2 savanyú csege uborka
- 2 ek snidling
- só
- fehér bors
- kevés cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 4-5 közepes burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- kb 300 g zöldborsó vagy egy konzerv
- só, bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejfölös, babos krumplisaláta
Hozzávalók:
- 8 nagyobb krumpli
- kb 200 g főtt gyöngybab (más bab is használható, akár konzerv is)
- 1 csokor újhagyma
- 1 kis csokor medvehagyma
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- kevés só, és őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tejfölös gombasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 1 fej hagyma, lila hagyma, vagy 1 csomó újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olíva olaj
- kevés száraz fehérbor
- só, őrölt bors
- 2 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Majonézes cékla
Hozzávalók:
- 2 db közepes cékla
- 2 db sárgarépa
- 2 db alma
- 1/2 db zeller
- 1 ek majonéz
- 2 dl joghurt
- 1 ek cukor
- 1 csipett só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Paradicsom saláta
Hozzávalók:
- 2-3 db paradicsom
- 4-5 koktélparadicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kevés cukor
- ízlés szerint kevés olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Marinált sült paprika saláta
Hozzávalók:
- 5 db húsos, érett tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l víz
- 3 ek ecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 kk só
- 10-15 db egész bors
- 2-3 babérlevél
- zúzott fokhagyma ízlés szerint
- 5-6 ek olívaolaj