1 . Makói tojásos csirkemell, hagymás tartárral
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 3 dl tej
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 5 csapott ek finomliszt
- 7 ek zsemlemorzsa
- 5 dl napraforgó olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Mustáros tarjaszeletek párolt rizzsel
Hozzávalók:
- tarja szeletek (személyenként két szelet)
- 30 dkg rizs
- 2 rész víz
- kevés ételízesítő
- bors
- olaj
- krumpli
- zsír vagy olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Csikós tokány
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 0,5 dl konyak
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sajttal töltött fasírt, muffin sütőben sütve
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg darált hús (én 90 dkg-ból készítettem, de sok lett, így még egy kisebb rúd is készült a golyók mellé)
- pirospaprika
- íz-és húsvarázs
- só
- bors
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 tojás
- kenyér
- 12 nagyobb sajtkocka
- 12 szelet bacon (én 20 dkg használtam fel, a rúdra is tettem 2 szeletet)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Római tálban sült csülök
Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csülök
- fél doboz sör (bármilyen, nálunk Dreher nyári limitált kiadása került felhasználásra)
- só
- bors
- provence-i fűszer
- 2 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek ketchup
- 4-5 ek mustár
- rozmaring ág
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Sült csirkemell szalonnával
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 100 g szalonna
- 200 g reszelt sajt
- 200 ml tejszín
- 2 tojás
- só
- őrölt fekete bors
- liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Borzaska
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 50 dkg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 ek finomliszt
- 2 tojás
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a kisütéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Egészben sült sertéskaraj, pikáns burgonyával
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 teáskanál durvára tört színes bors
- 1 evőkanál friss zsálya és rozmaring összevágva
- 1 evőkanál durva szemű tengeri só
- 2 evőkanál fokhagyma granulátum (lehet zúzott friss fokhagyma, de az könnyebben megég)
- 1.5 dl fehér bor
- 6 db közepes burgonya
- 2 db héjas alma
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- fél citrom
- 3 db egész fokhagyma