1. Paparikás csirke szárányak laskagombával
Hozzávalók:
1 kg csirke szárny
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 db hegyes erős paprika
30 dkg laskagomba
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
só
1 csapott ek pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek finomliszt
2 ek étolaj vagy zsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Hagymás gombás csirkemáj
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 db vöröshagyma
só
őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoranna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor
2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához:
35 dkg liszt
2 db tojás
4 ek étolaj
1,5 dl tej
1,5 dl szóda
csipet só
Töltelék:
12 szelet gépsonka
12 szelet sajt
1/2 kg barna csiperkegomba
őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Snidlinges mackósajttal töltött gombafejek
Hozzávalók:
8-10 db nagyobb gomba
1 doboz mackósajt
½ csokor snidling apróra vágva
20 dkg reszelt trappista sajt
só
őrölt fehér bors
étolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Gombaleves
Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 ek vaj
1 ek liszt
1 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
őrölt bors
ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Sajtos-gombás csirkemell
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
egy vöröshagyma
10-12 db csiperke gomba (kb 20 dkg)
petrezselyemzöld
só, bors
egy csomag mozzarella
10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
2 evőkanál olaj
egy teáskanálnyi vaj
két kis paradicsom
1 evőkanál rozsliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Töltött rántott gomba
Hozzávalók:
6 nagy fej gomba (nekem sikerült tenyérnyi barna csiperkéket beszereznem)
20 dkg juhtúró
10 dkg sajtkrém (tömlős)
csipet bors
1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma
10 dkg bacon
1 ek reszelt parmezán (ez el is hagyható)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Tejfölös erdei gombapörkölt
Hozzávalók:
1 kg erdei gomba (nekem fenyőtinóru)
1 vöröshagyma
1 poharas tejföl
3 ek zsír
1 kk kakukkfű
2 kk pirospaprika
ízlés szerint bors
só