1. Brassói aprópecsenye Balog Erika konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 5 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- majoránna, só, bors
- olaj
- Sült krumpli
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Brassói aprópecsenye feltúrbózva Kautz József konyhájából
Hozzávalók 5 személyre:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1-1,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 2 db piros kápia paprika
- 2 db zöld hegyes erős paprika
- só
- őrölt fekete bors
- csipet majoránna
- 1 ek paradicsompüré
- étolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Brassói aprópecsenye Pontycomb konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 ek étolaj vagy 1 ek sertészsír
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 tv paprika, vagy lecsóalap
- 1 tk fűszersó
Hús előkészítéséhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 10 szem egész bors
- 1 tk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Brassói aprópecsenye Rumanné Nagy Szilvia konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 3 darab vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g füstölt szalonna
- 350 ml paradicsomszósz
- só
- bors
- majoránna
- 2 darab leveskocka
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Expressz brassói Ajrin konyhájából
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéstarja
- 1-1,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 5–6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- pirospaprika
- őrölt fokhagyma pehely (vagy fokhagyma por)
- étolaj
- sertészsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Csirke brassói Aranytepsi konyhájából
Hozzávalók:
- 1 egész nagy csirkemell filé
- 4 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj, ha szükséges
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3-4 gerezd fokhagyma)
- 1 közepes paradicsom
- 1 púpos tk házi darált paprika
- 1 csapott kk őrölt pirospaprika
- 90 dkg krumpli
- olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Zöldborsós brassói KGizi konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kisebb sertés szűzpecsenye
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek olívaolaj
- 6-8 szem krumpli
- só
- 3-4 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Harcsabrassói
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé (bőr nélkül)
- 70 dkg sütni való burgonya
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- petrezselyemzöld
- kevés olíva olaj
- olaj a sütéshez