Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [487] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [722] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
07:02:02 A legjobb energia- és vitaminbomba kelkáposzta leves. Így készítsd el! | |
Forrás: Twice.hu | 2015.06.28. Ha meg szeretnénk előzni számos egészségügyi problémát, készítsünk egy héten legalább kétszer-háromszor sok zöldséget tartalmazó levest. A kelkáposzta az egyik legjobb alapanyag ehhez, hiszen számos vitamint, és fontos ásványi anyagot tartalmaz. Magas a kálium, B-vitamin, kalcium, réz, C-, A- és K-vitamin, valamit a rost tartalma. Kivételes hatóerejének titka abban rejlik, hogy közel 45 féle antioxidánst tartalmaz, ezért fontos szerepet játszik a gyulladások megelőzésében. A kelkáposztáról jó tudni azt is, hogy ha a fagy megcsípi egy kicsit, akkor sokkal kellemesebb, édesebb íze van. Lehetséges, hogy ezért inkább a hidegebb évszakok kedvenc eledele a kelkáposzta főzelék, de nyáron salátába, levesbe, vagy turmixokhoz adva pótolhatatatlan vitaminforrást jelent a zöld leveles. Nézzük, hogyan készül egy finom vitaminbomba kelkáposztás leves. Hozzávalók: 5 csésze tyúkhúsleves alaplé, 2 kockára vágott nagyobb burgonya, 1 csésze kockákra vágott zeller, 2 kisebb fej hagyma, egy csésze felaprított sárgarépa, 2-3 gerezd összezúzott fokhagyma, 2 teáskanál zsálya, 2 teáskanál kakukkfű, 3 csésze apróra vágott kelkáposzta, só, bors. Elkészítés: a hagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra, majd tegyük félre kb. 5 percre állni. Ez idő alatt jobban kijönnek a pozitív hatóanyagok. Merítsünk egy kanál alaplevet egy lábasba, majd ezen pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Tegyük bele a zellert és a sárgarépát, kevergessük egy keveset, majd töltsünk még hozzá az alapléből. Az összes zöldséget pároljuk össze, sózzuk, borsozzuk, végül a burgonyát is adjuk hozzá, és ezzel is főzzük 15 percig. A legvégén jön a levesbe a kelkáposzta, ezzel csupán 5 percig kell főzzük, és készen is vagyunk. A fűszereket, a burgonyával egyidőben tegyük bele a levesbe, hogy ne veszítsenek a túl sok főzés által hatóerejükből. | |
|