Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [488] |
Horgász [1294] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [723] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
15:38:18 A legjobb sajtkrémes receptek | |
A sajtkrém a világ egyik csodája, az ízletes, tömény, selymes és omlós finom krém újabb és újabb ételek készítésére sarkallja azt, aki megkóstolja. ![]() A krémsajt állaga annyira optimális, hogy édes és sós ételekhez is kitűnően lehet használni. Ha befűszerezzük a krémsajtunkat
sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és hasábokra vágott zöldségekkel –
répával, zellerrel, paprikával, uborkával -, netán grissinivel vagy csak
egyszerű pirítósokkal kínáljuk, mártogatósnak is kitűnő. Nem beszélve a lekvárral összekevert krémsajtról, ami palacsinta töltelékeként vagy gofrihoz kínálva is isteni. Szóval nincs határ.
Tárkonyos csirkemell-krémleves Olívaolaj, 30 dkg csirkemell filé, 2 kisebb vöröshagyma, 1,2 liter víz, 2 erőleves kocka, bors, 1 doboz (2 dl) főzőtejszín vagy 1 tömlős sajt (például Camping), tárkony; a tálaláshoz: reszelt sajt, kockákra vágott pirítós ![]() A hagymát megmossuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és picit megpirítjuk. Felöntjük a csirkét vízzel, beletesszük az erőleveskockát, borsot, tárkonyt, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Megvárjuk, amíg picit kihűl a leves, majd turmixgéppel krémesre pépesítjük. Hozzákeverjük a tejszínt/krémsajtot, megszórjuk tárkonnyal, majd rottyantunk egyet rajta. Kockára vágott pirítóssal, reszelt sajttal tálaluk. Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 15 dkg barna csiperke, 4 evőkanál étolaj, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál mustár, 15 dkg pirított szeletelt mandula, friss vágott bazsalikom, 10 dkg Camping Medvehagymás tömlős sajtkrém, 40 dkg zöld metélttészta Elkészítés: A serpenyőben visszamaradt zsiradékon, nagy lángon megfuttatjuk a gombát és 1 perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikomot, hozzáadjuk a krémsajtot, és 0,5-1 dl vizet. Kiforraljuk. Közben a tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük. Tálaláskor tányérra tesszük a zöld metéltet, mellé a mandulás csirkemellet, és megöntözzük a gombamártással!
Elkészítés: Marha hátszín sütőtökös rizottóval Hozzávalók:60 dkg marha hátszín, 30 dkg rizottó rizs, 50 dkg sütőtök, 1 db (10 dkg) Camping Tejszínes sajtkrém, 1 db kiwi, 1 evőkanál mustár, 1 dl étolaj,1 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors,1 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma,1 db húsleves kocka Elkészítés: A húsleves kockából készített alaplével engedjük fel többször, mind addig, amíg a rizottó rizs puha nem lesz, és az állaga kissé ragacsossá nem válik. Az elkészült rizottó- hoz hozzákeverjük a sajtkrémet tálalás előtt. Tálalás: Ízlés szerint frissen sütjük a hátszínt, majd a tányérra halmozott sütőtök rizottó mellé tesszük.
Elkészítés: Fokhagymás sajtkrémmel töltött pogácsa Elkészítés: A tetejüket felvert tojással megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Addig kell sütni, amíg szépen megbarnul a tetejük. Vastagságtól függ a sütési idő, így számoljunk rá +/- 7-8 percet!) Elkészítjük a sajtkrémet: a 2-2 csomag sajtkrémet egy tálba tesszük, belenyomunk 4-5 fokhagymagerezdet és alaposan megborsozzuk. | |
|