Csütörtök, 2022-05-26, 22:23:09
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5134]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [140]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [298]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [261]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [702]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [959]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [77]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [3052]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [115]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1082]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [127]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2218]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1255]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [275]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [28]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [3529]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [811]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2207]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [348]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2944]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [44]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hogyan kell? Hasznos WIKI tanácsok
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Receptek_Leckere Kanal
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemaps PRO - Free Account
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • Sitemap Generator_Online XML
  • SoundCloud
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    AntiRabsic
    AntiRabsic Mozgalom
    Árfolyamok
    Valutaváltók
    Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 4
    Vendégek: 4
    Felhasználók: 0
    Naptár
    «  November 2013  »
    HKSzeCsPSzoV
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2021,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2013 » November » 19 » A legjobb sajtkrémes receptek
    15:38:18
    A legjobb sajtkrémes receptek
    Forrás: Kiskegyed | 2013.11.15.

    A sajtkrém a világ egyik csodája, az ízletes, tömény, selymes és omlós finom krém újabb és újabb ételek készítésére sarkallja azt, aki megkóstolja.



    A krémsajt állaga annyira optimális, hogy édes és sós ételekhez is kitűnően lehet használni. Ha befűszerezzük a krémsajtunkat sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és hasábokra vágott zöldségekkel – répával, zellerrel, paprikával, uborkával -, netán grissinivel vagy csak egyszerű pirítósokkal kínáljuk, mártogatósnak is kitűnő.

    Nem beszélve a lekvárral összekevert krémsajtról, ami palacsinta töltelékeként vagy gofrihoz kínálva is isteni. Szóval nincs határ.


    Tárkonyos csirkemell-krémleves

    Hozzávalók:

    Olívaolaj, 30 dkg csirkemell filé, 2 kisebb vöröshagyma, 1,2 liter víz, 2 erőleves kocka, bors, 1 doboz (2 dl) főzőtejszín vagy 1 tömlős sajt (például Camping), tárkony; a tálaláshoz: reszelt sajt, kockákra vágott pirítós


    Tárkonyos csirkemell-krémlevesElkészítés:
    A hagymát megmossuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és picit megpirítjuk. Felöntjük a csirkét vízzel, beletesszük az erőleveskockát, borsot, tárkonyt, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

    Megvárjuk, amíg picit kihűl a leves, majd turmixgéppel krémesre pépesítjük. Hozzákeverjük a tejszínt/krémsajtot, megszórjuk tárkonnyal, majd rottyantunk egyet rajta. Kockára vágott pirítóssal, reszelt sajttal tálaluk.


    Gombás-mandulás csirkemell

    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell filé, 15 dkg barna csiperke, 4 evőkanál étolaj, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál mustár, 15 dkg pirított szeletelt mandula, friss vágott bazsalikom, 10 dkg Camping Medvehagymás tömlős sajtkrém, 40 dkg zöld metélttészta


    Elkészítés:
    A csirkemell filét enyhén megsózzuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Felforrósítjuk az étolajat, és a húsok mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük benne. A mézet kikeverjük a mustárral, a húst kivesszük a serpenyőből és megkenjük vele. A mandulába forgatjuk és 50 °C- fokra bekapcsolt sütőbe tesszük tálalásig.


    A serpenyőben visszamaradt zsiradékon, nagy lángon megfuttatjuk a gombát és 1 perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikomot, hozzáadjuk a krémsajtot, és 0,5-1 dl vizet. Kiforraljuk. Közben a tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük. Tálaláskor tányérra tesszük a zöld metéltet, mellé a mandulás csirkemellet, és megöntözzük a gombamártással!


    Sajtkrémes göngyölt csirkemellSajtkrémes göngyölt csirkemell

    Hozzávalók:
    2 db csirkemellfilé, 1 tömlős natúr sajtkrém, 1 szelet áztatott kenyér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db tojás, só, bors, 1 teásanál szárított bazsalikom; a panírozáshoz: só, tojás, liszt, zsemlemorzsa,     olaj a sütéshez


    Elkészítés:
    A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk. A töltelékhez a tojást felverjük, majd a sajttal elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, a bazsalikomot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül az áztatott kenyeret. Homogén masszát készítünk belőle, amit a húsok tetejére kenünk. A hússzeleteket feltekerjük, majd panírozzuk és olajban kisütjük.


    Marha hátszín sütőtökös rizottóval

    Hozzávalók:

    60 dkg marha hátszín, 30 dkg rizottó rizs, 50 dkg sütőtök, 1 db (10 dkg) Camping Tejszínes sajtkrém, 1 db kiwi, 1 evőkanál mustár, 1 dl étolaj,1 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors,1 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma,1 db húsleves kocka


    Elkészítés:
    A hús pácolását felhasználás előtt két nappal tegyük meg. A csont nélküli hátszínt felszeleteljük, és pácoljuk./ pürésített kiwi, étolaj, mustár, só, bors/A sütőtököt megtisztítjuk, kimagozzuk, és apró kockára vágjuk. A felhevített olívaolajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a rizst, lassú tűzön tovább pirítjuk, majd felengedjük fehérborral, hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt és tovább pároljuk.


    A húsleves kockából készített alaplével engedjük fel többször, mind addig, amíg a rizottó rizs puha nem lesz, és az állaga kissé ragacsossá nem válik. Az elkészült rizottó- hoz hozzákeverjük a sajtkrémet tálalás előtt. Tálalás: Ízlés szerint frissen sütjük a hátszínt, majd a tányérra halmozott sütőtök rizottó mellé tesszük.


    Füstölt sajtos cukkínis lapcsánkaFüstölt sajtos cukkínis lapcsánka

    Hozzávalók:
    1 db közepes cukkini, 2 db tojás, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lilahagyma, őrölt kömény, 3-4 dkg reszelt füstölt sajt, liszt, +   olaj a sütéshez


    Elkészítés:
    A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a sajtot, a tojásokat, és összekeverjük egy fakanállal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.

    Egy serpenyőben olajat melegítünk, és ha már forró, akkor kanállal ízlés szerinti nagyságú lepénykéket pakolunk a masszából. Közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.


    Fokhagymás sajtkrémmel töltött pogácsa

    Hozzávalók:
    (kb. 56-60 db lesz belőle): 52 dkg liszt, 24 dkg  vaj, vagy margarin, 3 dl tejföl, 2 tojássárga, só, a tetejére: 1 felvert tojás, a töltelékhez: 2 csomag (10 dkg-os) natúr sajtkrém, 2 füstölt sajt ízű camping sajt, 4-5 gerezd fokhagyma, bors; a töltelékre: reszelt (trappista) sajt


    Elkészítés:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha lejárt az 1 óra, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.


    A tetejüket felvert tojással megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Addig kell sütni, amíg szépen megbarnul a tetejük. Vastagságtól függ a sütési idő, így számoljunk rá +/- 7-8 percet!)


    Elkészítjük a sajtkrémet: a 2-2 csomag sajtkrémet egy tálba tesszük, belenyomunk 4-5 fokhagymagerezdet és alaposan megborsozzuk.
    Ha megsültek, és kihűltek a pogácsák, akkor félbevágjuk őket, és megkenjük sajtkrémmel, majd a sajtkrémre vastagon reszelt sajtot teszünk, és összecsukjuk a félbevágott pogácsákat. Nagyon finom, és másnapra még jobb lesz! 


    További receptek a Mindmegettén>> 

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 657 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): Marha hátszín, lapcsánka, csirkemell, sajtkrém, krémleves, Tárkony, pogácsa, receptek, Fokhagymás | Helyezés: 0.0/0