Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
13:17:47 A szabadtéri grillezés | |
Forrás: jusandcalzone.blog.hu | 2017.04.28. Mivel közeleg a jó idő (remélhetőleg), és lassan-lassan el lehet kezdeni a kerti sütögetést, úgy gondoltam, ebben a posztban leírok néhány tudnivalót a grillezés hogyanjáról, és még néhány pácot is mutatok nektek. Természetesen ez is, mint minden főzési/sütési folyamat egyéni ízlés kérdése, tehát amit írok nem egyetemesen elfogadott és javasolt, csupán egy, a saját tapasztalataim alapján kialakult vélemény, amellyel nektek szeretnék segíteni. Alapvetően, ha grillezésről beszélünk, a faszenes sütési módot értjük alatta, de lehet fán/briketten-, vagy gázon is grillezni, mégis, én most főként a faszenes megoldást vesézem ki, szerintem az adja a legjobb ízt az ételnek. Ami a lényeges dolog azonban, hogy a tüzelés kellékeit, fajtáit ne keverjük! Tehát, faszénhez ne tegyünk gyújtósnak fát, vagy ne próbáljuk meg a fából gyújtott tűzben felmelegíteni a szenet. Valamint, már a kiszürkült, kifehéredett faszén az ideális, mindenképpen várjuk meg, és ne kezdjük el a láng felett sütni a húst, mert abszolút nem egyenletes a hőleadás, és nem kapunk megfelelő eredményt. A grillezésnek nincsenek nagy fizikai igényei, akinek kertje, udvara van, valószínűleg vagy alakított ki egy helyet, vagy pedig beszerzett egy mobil, erre alkalmas eszközt. A lényeg abban rejtőzik, hogy megfelelő legyen a tűztér és a „külvilág” közti távolság, tehát kellő körültekintéssel kezdjük el gyújtogatni, lehetőleg senkit ne pörköljünk meg. A másik, kissé gyakorlatiasabb szabály, hogy a grillrács magassága állítható legyen, ugyanis nem mindegy, milyen magasságban van az elkészítendő étel, hiszen a hőfok szinte milliméterenként változik. Az már csak grátisz, ha van a közelben asztal, vagy körbeülhető székkel, vagy esetleg nem kell több száz métert megtenni a konyháig. Hústól függetlenül -arról is mindjárt ejtek néhány szó - ügyeljünk rá, hogy az értékes falatok ne égjenek oda, de túl sokszor se forgassuk meg őket, viszont semmiképpen ne bökjünk bele villát, mert azok az ízanyagok, amelyek a nagy hőmérséklet hatására, gyors pirítással a belsejébe zártunk, gyakorlatilag elpárolog. Ahhoz, hogy finom, szaftos, kellemes állagú húst fogyaszthassunk, benne kell tartanunk a húsnedveket, így csipeszt, vagy lapátot ajánlatos hozzá használni. Szárnyas:
Marha:
Sertés:
Néhány pácvariáció (anyaghányad nélkül - nyugodtan kóstolgassunk, és úgy állítsuk össze, ahogy nekünk a legjobb): - Joghurtos (szárnyas húsokhoz): só, bors, joghurt, olívaolaj, fokhagyma Köretként fogyaszthatjuk a zöldséget, vagy tehetünk a parázs közé alufóliába csomagolt burgonyát, almát, hagymát… A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, és a nyársakról még nem is esett szó. :) Ha van kedvenc grill ételetek, vagy tudtok egy tuti pácot, osszátok meg velünk kommentben. | |
|