Péntek, 2024-04-19, 07:01:24
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5498]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [181]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1226]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1360]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4060]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2942]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [373]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3298]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2014 » Augusztus » 20 » A tökéletes felvágott
    17:03:03
    A tökéletes felvágott

    Forrás: Táfelspicc | 2014.08.19.

    Korábbi tesztünkből kiderült, a bolti párizsi rengeteg adalékanyagot és sót tartalmaz, cserébe nagyon drága, 2-3000 forint kilója. Ezért megmutatjuk, hogyan készül a 100 százalék hústartalmú házi felvágott, ami után az egész család megnyalja még a lábujjait is, és olcsóbb is a boltinál. Először is vegyenek egy köteg vékony spárgát!

    A végeredmény
    Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

    1. Karaj, spárga, fűszerkeverék

    Vegyenek egy egész (1-2 kg) karajt. Vagy tarját, de ha a szárazabb húst kedvelik, maradjanak a karajnál. A képeken mangalicakaraj van, amelyről a széles külső zsírréteget levágtuk, így lett ideális alapanyag egyben sütésre, mert a hús enyhén zsírral átszövött és finom ízű.

    Készítsenek fűszerkeveréket, erre a linken találnak rengeteg tippet és receptet.
    Forrás: Táfelspicc

    Készítsenek ki egy köteg vékony, kezeletlen spárgát.

    Jól jön még egy rácsos tepsi is.

    2. Száraz pác

    Masszírozzák a húsba a kiválasztott fűszerkeveréket, és tegyék egy éjszakára pihenni a hűtőszekrénybe.

    Szépen megkötözve
    Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

    3. A kötözés

    A hűtőszekrényből 2-3 órája kivett, szoba-hőmérsékletű húst (ennek a korrekt sülési folyamatok miatt van jelentősége) a videón látható módon kötözzék körül szorosan. A felvágottat egyébként feltekert dagadóból – olcsóbb, mint a karaj, tarja – is elkészíthetik, ennek szétnyitására szintén a videón találnak útmutatást.

    4. Körbepirítás

    Egy serpenyőben hevítsenek kevés zsiradékot, és pirítsák körbe a húst. Süljön meg kívül szépen. Dolgozzanak végig magas lángon.

    Készre sütve
    Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

    5. Készre sütés

    Egy körbepirított, kb. 15-20 cm átmérőjű egész karaj/tarja az előmelegített 150 fokos (légkeverést kapcsolják ki) sütőben kb. 20-30 perc alatt fog készre sülni. Mivel utána napokig fogják hűtőszekrényben tárolni, ez itt nem az éppen rozéra sütés ideje, hanem az átsütött, de nem kiszárított húsé. 15 perc sütés után ellenőrizzék egy közepébe szúrt tűvel, ha kevés, tiszta levet ereszt, készen van. Hagyják kihűlni, majd még összekötözve hűtsék be. Amikor már teljesen hideg, szedjék le a zsineget, és szeleteljék nagyon vékonyan egy éles késsel.

    Illetve vágják fel.

    Hűtőszekrényben napokig gond nélkül eláll, és ki sem szárad, ha alaposan betekerik egy fóliába, és pontosan azt a szerepet képes betölteni, mint bármelyik húsipari rokona, cserébe ebben van anyag, és finomabb is.

    Minden felvágottat agyonver helyből, és kilónként 1500–1800 Ft-os árával sokkal olcsóbb a prémiumnak mondott szalámiknál, sőt, párizsiknál is, cserébe összehasonlíthatatlanul jobb minőségű, valódi színhúst kapnak, semmi átverést és adalékanyagot. Az ennél olcsóbb felvágottak kevés húst – vagy inkább fincsi mechanikusan szeparált húst – tartalmaznak, így olcsóságuk megkérdőjelezhető.

    Mindig olvassák el az összetevőket, az áraknál pedig a /kg-ot nézzék, mert lehet, hogy 199 forint az a nagy műanyag tálcás fólián szétterített felvágott, de ha nincs még 10 dkg sem, és annak is a fele víz, az egy nagyon, nagyon rossz ajánlat.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 691 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): házilag, felvágott, receptek, tippek, recept, párizsi, gasztro | Helyezés: 0.0/0