Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
17:03:03 A tökéletes felvágott | |
Forrás: Táfelspicc | 2014.08.19. Korábbi tesztünkből kiderült, a bolti párizsi rengeteg adalékanyagot és sót tartalmaz, cserébe nagyon drága, 2-3000 forint kilója. Ezért megmutatjuk, hogyan készül a 100 százalék hústartalmú házi felvágott, ami után az egész család megnyalja még a lábujjait is, és olcsóbb is a boltinál. Először is vegyenek egy köteg vékony spárgát! A végeredmény 1. Karaj, spárga, fűszerkeverékVegyenek egy egész (1-2 kg) karajt. Vagy tarját, de ha a szárazabb húst kedvelik, maradjanak a karajnál. A képeken mangalicakaraj van, amelyről a széles külső zsírréteget levágtuk, így lett ideális alapanyag egyben sütésre, mert a hús enyhén zsírral átszövött és finom ízű. Készítsenek fűszerkeveréket, erre a linken találnak rengeteg tippet és receptet. Készítsenek ki egy köteg vékony, kezeletlen spárgát. Jól jön még egy rácsos tepsi is. 2. Száraz pácMasszírozzák a húsba a kiválasztott fűszerkeveréket, és tegyék egy éjszakára pihenni a hűtőszekrénybe. Szépen megkötözve 3. A kötözésA hűtőszekrényből 2-3 órája kivett, szoba-hőmérsékletű húst (ennek a korrekt sülési folyamatok miatt van jelentősége) a videón látható módon kötözzék körül szorosan. A felvágottat egyébként feltekert dagadóból – olcsóbb, mint a karaj, tarja – is elkészíthetik, ennek szétnyitására szintén a videón találnak útmutatást. 4. KörbepirításEgy serpenyőben hevítsenek kevés zsiradékot, és pirítsák körbe a húst. Süljön meg kívül szépen. Dolgozzanak végig magas lángon. Készre sütve 5. Készre sütésEgy körbepirított, kb. 15-20 cm átmérőjű egész karaj/tarja az előmelegített 150 fokos (légkeverést kapcsolják ki) sütőben kb. 20-30 perc alatt fog készre sülni. Mivel utána napokig fogják hűtőszekrényben tárolni, ez itt nem az éppen rozéra sütés ideje, hanem az átsütött, de nem kiszárított húsé. 15 perc sütés után ellenőrizzék egy közepébe szúrt tűvel, ha kevés, tiszta levet ereszt, készen van. Hagyják kihűlni, majd még összekötözve hűtsék be. Amikor már teljesen hideg, szedjék le a zsineget, és szeleteljék nagyon vékonyan egy éles késsel. Illetve vágják fel. Hűtőszekrényben napokig gond nélkül eláll, és ki sem szárad, ha alaposan betekerik egy fóliába, és pontosan azt a szerepet képes betölteni, mint bármelyik húsipari rokona, cserébe ebben van anyag, és finomabb is. Minden felvágottat agyonver helyből, és kilónként 1500–1800 Ft-os árával sokkal olcsóbb a prémiumnak mondott szalámiknál, sőt, párizsiknál is, cserébe összehasonlíthatatlanul jobb minőségű, valódi színhúst kapnak, semmi átverést és adalékanyagot. Az ennél olcsóbb felvágottak kevés húst – vagy inkább fincsi mechanikusan szeparált húst – tartalmaznak, így olcsóságuk megkérdőjelezhető. Mindig olvassák el az összetevőket, az áraknál pedig a /kg-ot nézzék, mert lehet, hogy 199 forint az a nagy műanyag tálcás fólián szétterített felvágott, de ha nincs még 10 dkg sem, és annak is a fele víz, az egy nagyon, nagyon rossz ajánlat. | |
|